[CANCEL·LADA] Formació sobre perspectiva de gènere per a entitats i comunitats religioses i de consciència de Barcelona

23/05/2022 - 08:10

Gènere i pluralisme religiós. Formació presencial el dimecres 8 de juny de 16.00 a 18.00 hores.

[FORMACIÓ CANCEL·LADA] El dimecres 8 de juny tindrà lloc la tercera edició de la formació en línia “Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats”. L’objectiu d’aquesta formació és donar a conèixer els conceptes bàsics en matèria d’igualtat de gènere, facilitar eines i estratègies per incorporar la igualtat de gènere a les entitats i comunitats religioses i fomentar l’intercanvi de bones pràctiques entre les entitats assistents.

Un dels eixos d’actuació de l’OAR, juntament amb les intervencions destinades a donar informació, assessorament i atenció, consisteix a generar activitats i altres accions de formació, debat i diàleg sobre la pluralitat de creences i el fet religiós. Aquest eix s’adreça a tres públics: les comunitats i entitats religioses i de consciència de la ciutat, els equips de professionals de l’Ajuntament de Barcelona i la ciutadania en general. Les formacions destinades a les comunitats religioses i de consciència majoritàriament s’adrecen a aconseguir una bona gestió i un bon funcionament de les entitats perquè puguin treballar l’empoderament com a entitats ciutadanes.

Aquesta és la tercera edició d’aquesta formació, amb la qual es vol posar sobre la taula de les entitats religioses i de consciència de Barcelona la perspectiva de gènere i les mesures d’igualtat, conceptes que cal aplicar tant en l’àmbit intern de les entitats com en l’àmbit extern (imatge, comunicació, projectes, subvencions, etcètera). El Departament de Polítiques de Gènere i Gestió del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, a través d’una de les seves tècniques, oferirà una formació de dues hores sobre aquest tema tan rellevant i moltes vegades oblidat per la gran majoria d’associacions i entitats. Les desigualtats de gènere formen part de totes les organitzacions. Treballar, internament i externament, de manera dual, l’aplicació i la implementació de la perspectiva de gènere és una feina que requereix fer una bona anàlisi i una bona estratègia i, sobretot, ser conscients d’aquestes desigualtats i tenir la voluntat de canviar-les i millorar-les.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

  • DIA: Dimecres 8 de juny de 2022
  • HORA: 16.00 hores (dues hores)
  • LLOC: Oficina d’Afers Religiosos (carrer del Comerç, 44)

Inscripció prèvia necessària (aforament limitat). Cal enviar un correu electrònic a formaciooar@bcn.cat o trucar al 932 564 342 (matí) per facilitar les dades següents:

  • Nom i cognoms
  • Entitat o comunitat
  • Adreça electrònica

Us hi esperem!