Intervenció mural a Ciutadella | Vila Olímpica per apropar la cultura en femení

13/07/2021 - 11:49

Cultura. La mostra, impulsada per la Facultat d’Humanitats de la UPF, es pot veure al passadís d'aquesta estació de l'L4 de metro fins al 30 de setembre.

Fins al 30 de setembre, la intervenció mural 'Humanitats en femení: grans dones de la cultura universal' llueix al passadís de l’estació Ciutadella | Vila Olímpica (L4) per fer visible la contribució de les dones a la cultura i al coneixement.

Els usuaris i usuàries de metro que atravessen el passadís de l’estació Ciutadella|Vila Olímpica (L4) poden gaudir d’una nova intervenció mural dedicada a la cultura en femení, en la qual es recullen diferents cites pronunciades per 22 dones cèlebres personatges històrics de la cultura universal.

Hi ha representades grans figures com Mercè Rodoreda, Artemisa Gentileschi, Madame de Staël, Virginia Woolf, Marina Tsvetàieva, María Zambrano, Agnes Varda, Angela Davis, Indira Gandhi o Frida Kahlo, entre moltes altres.

Dins l’acolorit mural, cada una de les 22 dones protagonistes hi té una imatge de gran format i una cita memorable que l’ha fet famosa. Les cites s’han reproduït en l’idioma natiu del personatge històric i s’han traduït en català i castellà.

El breu itinerari proposat representa els quatre eixos del coneixement humanístic –art, pensament, literatura i història–, mitjançant la paraula viva que ha il·luminat algunes de les grans figures femenines.

La mostra està impulsada per la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en el marc del Programa de Cultura UPF, i compta amb la col·laboració de la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).