Ja està disponible el vídeo del webinar sobre violència masclista en temps de covid-19

18/09/2020 - 13:09

Enregistrament del webinar sobre detecció i atenció dels casos de violència masclista en temps de covid-19

Ja podeu accedir a l'enregistrament del webinar sobre detecció i atenció dels casos de violència masclista en temps de covid-19

El passat 30 de juny tingué lloc aquest webinar amb l’objectiu de millorar la detecció i atenció, plantejar hipòtesis sobre l’evolució del fenomen, i construir col•lectivament propostes per fer-hi front.

Al vídeo podreu tenir accés a totes les presentacions i intervencions. Per començar, Laura Macaya, experta en atenció directa i polítiques públiques en matèria de violències masclistes, va contextualitzar el fenomen de la violència masclista dins del context de crisi econòmica, de cures i sanitària actual.

A continuació, Bàrbara Roig, Directora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona va explicar què s’està fent per abordar la violència masclista en la situació actual. I seguidament es van presentar les dades d’atencions realitzades, i també de les denúncies i incidents registrats pels cossos policials durant l’estat d’alarma per veure quins patrons estava seguint l’atenció a la violència masclista a ciutat.

També es realitzà una interpretació d’aquestes per plantejar hipòtesis i tendències a tenir en compte en el context actual. Aquesta part fou a càrrec de Mercedes Carballo, sargenta de la Guàrdia Urbana de Barcelona; Lucía Morale, de la Gerència de Prevenció i Seguretat; i Laura Àlvarez i Georgina Monge, de la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps.

Per últim, hi hagué un torn de preguntes, debat i reflexió.

Esperem que sigui del vostre interès.