La Festa Major del Poblenou, contra les agressions sexistes

16/09/2021 - 09:39

Feminismes i LGTBI. S’ha instal·lat un punt d’informació i assessorament per prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques.

S’ha instal·lat un punt d’informació i assessorament per prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques. Està situat a la rambla del Poblenou, entre els carrers Joncar i Ramon Turró.

La Coordinadora d’Entitats del Poblenou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, posa en marxa durant la Festa Major una carpa informativa per atendre i acompanyar persones que pateixin violències masclistes o vulguin rebre informació al respecte. Està disponible els divendres i dissabtes, de 20.00 a 00.30 h, mentre durin els actes festius (del 10 al 19 de setembre).

El Punt Lila ofereix atenció acurada a persones que volen rebre assessorament o bé han patit algun tipus de violència. Compta amb material amb recomanacions necessàries d’actuació davant de casos de violència masclista.

Les agressions sexistes són formes de violència masclista (física, psicològica o verbal) que es cometen cap a una o més persones per raó d’identitat i/o expressió de gènere i orientació afectiu-sexual. Una agressió es produeix quan una persona se sent agredida: cadascú té els seus límits i s’han de respectar.

Si veus una agressió sexista o un comportament inadequat, si pateixes incomoditat, abús o una agressió, actua! Alerta a les organitzadores de la Festa Major o al Punt Lila.

Altres recursos (disponibles 24 h / 365 dies):

  • Telèfon d’atenció contra la violència masclista: 900 900 120.
  • Whatsapp d’informació i assessorament policial sobre les violències masclistes: 601 001 122.
  • Telèfon d’emergències: 112.