La Revetlla Roig, una jornada d'activitats en homenatge al 75è aniversari de l'escriptora

17/08/2021 - 07:00

El CCCB i Tramoia organitzen una jornada d'activitats diverses, entre les quals hi haurà xerrades, conferències i monòlegs humorístics

Aquest 2021 se celebra el 75è aniversari del naixement de l’escriptora Montserrat Roig. Per commemorar aquesta data, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Tramoia han organitzat una jornada d’homenatge amb un seguit d’activitats molt diverses per recordar el llegat literari, periodístic i polític de Montserrat Roig, gran referent del feminisme i una de les intel·lectuals catalanes més influents del segle XX. La jornada pren el nom de La Revetlla Roig i tindrà lloc el 4 de setembre, en dues parts, de 18.30 a 20.10 h i de 21 a 22.30 h.

En aquest homenatge festiu hi haurà de tot: recitals, xerrades sobre l’autora, demostracions de cuina, obres de teatre i monòlegs humorístics. Els actes de La Revetlla Roig seran conduïts per la periodista Txell Bonet i s’iniciaran a les 18.30 h amb una xerrada amb el filòsof Xavier Antich, l’activista social David Fernández i l’escriptora Aina Torres, els quals analitzaran l’obra literària de Roig i les seves diferents facetes com a periodista, militant feminista i activista política. Durant la primera part de La Revetlla també podreu gaudir d’una conferència de Pilar Aymerich, amiga de l’escriptora i autora dels retrats que acompanyaven les entrevistes de Roig, a més d’una sessió on la cantautora Meritxell Gené i l’escriptora Aina Torres recitaran textos de Roig musicats, adaptant el seu espectacle poeticomusical La mirada violeta per a aquesta ocasió.

La segona part, que començarà a les 21 h, comptarà amb la participació de la cuinera Ada Parellada, que parlarà de les receptes que apareixen a l’obra de Montserrat Roig. La periodista i humorista Oye Sherman (Maria Rovira) farà un monòleg humorístic al voltant de deu aspectes destacats de la carrera de l’escriptora. I l’acte finalitzarà amb una lectura teatralitzada d’alguns fragments de l’obra Els catalans als camps nazis, un treball de memòria històrica de referència a Catalunya, adaptats per la dramaturga Carla Rovira i interpretats per Andrea Artero i Carles Gilabert.

El preu de les entrades per l’acte és de 3 euros per a cada part. La jornada tindrà lloc al Pati de les Dones del CCCB i ja podeu adquirir les vostres entrades per assistir-hi, ja que serà d’aforament limitat.

Per a més informació, consulteu el web del CCCB.