Deu centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’han adherit a la iniciativa de l’entitat Rezero que promou els espais aptes per als hàbits menstruals, contribuint així a l’ús de productes reutilitzables.
La població, sobretot la més jove, aposta cada cop més per utilitzar productes menstruals reutilitzables com ara copes, calces absorbents i compreses de roba: són opcions més sostenibles i amb menys probabilitat de contenir tòxics.
L’accés a lavabos que facilitin netejar o canviar-se el producte durant el dia promouen l’ús d’aquestes alternatives sostenibles. És per això que des de Rezero, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, han impulsat la campanya Nou Període, amb accions com la publicació d’una guia i la creació del distintiu “Lavabo amic de la menstruació sostenible”.
Al mapa que ofereix l’entitat, ja consten més de 120 punts que compleixen amb les característiques per fomentar l’ús dels productes menstruals reutilitzables i millorar la salut menstrual. Ara, s’hi han afegit tretze centres educatius, deu dels quals formen part de la xarxa Escoles + Sostenibles: l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja l’Escola Pia Sant Antoni, el Col·legi Jesuïtes Gràcia – Kostka, l’Escola Pia Sarrià – Calassanç, l’Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia, l’Institut Joan Brossa, l’Institut Flos i Calcat, l’Institut Rambla Prim, l’Institut Barri Besòs i l’Institut Maria Espinalt. Tots ells han fet una diagnosi de la mà de Rezero per detectar mancances i oportunitats i han rebut materials de la campanya per fer-ne difusió.
A més a més, aquest any Rezero ha obtingut la confiança de l’organització internacional Beyond Plastic Med (BeMed) per continuar impulsant la distribució del distintiu. L’objectiu de l’entitat és aprofitar aquest suport econòmic per fer el salt fins als 500 lavabos senyalitzats.