Obert el període d’inscripcions del Congrés d’Economia Feminista de Barcelona

27/01/2023 - 15:36

Congrés d'Economia Feminista de Barcelona

Congrés Economia Feminista

La trobada internacional, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, és referent en els estudis d’economia feminista a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica

Barcelona acollirà, per primera vegada, del 16 al 18 de març del 2023 a la Nau Bostik, el Congrés d’Economia Feminista,  referent en els estudis d’economia feminista a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica. L’esdeveniment, que arriba a la seva 8a edició, està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el grup de recerca Dimmons de la UOC, en el marc de la Càtedra Barcelona UOC en Economia Digital (Càtedra_Oberta), amb l’objectiu d’enfortir el vincle entre el món acadèmic i l’entramat socioeconòmic de la ciutat.

En l’actual edició, el congrés se centrarà en la dimensió digital de l’economia feminista, prestant especial atenció a les lectures que es fan des de la teoria feminista de la tecnologia, l’economia digital i la digitalització de la vida.

L’economia feminista sempre ha pretès ser, més enllà d’un corrent de pensament econòmic, un marc transformador. Per aquest motiu, el congrés acollirà una diversitat de formats i propostes per fomentar l’intercanvi acadèmic i la confluència d’agents socials i econòmics.

Per fomentar el debat i compartir experiències sobre la matèria, la trobada comptarà amb la presència de destacats noms en l’àmbit de l’economia feminista, com l’activista feminista argentina i integrant de la Red de Feministas del Sur Global DAWN, Flora Partenio; l’investigadori i dissenyadori amb focus en moviments socials a les xarxes i justícia en els processos de disseny, Sasha Costanza-Chock; l’antropòloga, professora i activista ecofeminista, Yayo Herrero; la ciberfeminista i membre de Donestech, Alex Hache; o la professora del MIT, directora del Data + Feminism Lab i una de les veus de referència internacional en l’activisme feminista de dades, Catherine d’Ignazio.

Per participar en el Congrés, tant presencial com virtualment, es requereix inscripció prèvia aquí. Les inscripcions finalitzen el dia 1 de març.