Presentació del llibre Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas, que reivindica les dones fotògrafes en la construcció de la imatge de Barcelona

10/09/2020 - 09:45

La seva autora és la historiadora Isabel Segura Soriano i l'acte de presentació, que es podrà seguir per YouTube, tindrà lloc el dimarts 15 de setembre.

Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas és el títol del llibre de la historiadora Isabel Segura Soriano (edició i text) que es presentarà el 15 de setembre a les 18 h, un acte en el que hi participaran l’autora, les fotògrafes Pilar Aymerich i Colita, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. La presentació es podrà seguir a través de YouTube.

Coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i La Fàbrica, en el llibre hi ha instantànies de Pilar Aymerich, Consuelo Bautista, Joana Biarnés, Anna Boyé, Milagros Caturla Soriano, Colita, Silvia T. Colmenero, Carme Garcia Padrosa, Kati Horna, Dora Maar, Roser Martínez Rochina, Anna Maria Martínez Sagi, Margaret Michaelis, Marta Povo, Guillermina Puig, Marta Sentís, Rosa Szücs del Olmo, Gerda Taro, Anna Turbau, Montserrat Vidal i Barraquer i Pilar Villarrazo.

Són 208 pàgines que volen reivindicar les dones que s’han posat darrera la càmera i que moltes vegades han estat oblidades en la construcció de la imatge moderna de la capital catalana. El llibre de Segura és el primer que reconstrueix la història de la ciutat a través de les imatges preses per diferents fotògrafes, tant nascudes aquí com d’altres que van arribar de diferents indrets.

Per a més informació, consulteu l’enllaç.