Es presenta una nova edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí

16/06/2021 - 11:50

Feminismes i dona. Durant l’acte, que se celebra dimecres 30 de juny a les 18 h al Centre Cívic Parc Sandaru, es podran descobrir les bases i els terminis per poder-hi presentar obres a concurs

Durant l’acte, que se celebra dimecres 30 de juny a les 18 h al Centre Cívic Parc Sandaru, es podran descobrir les bases i els terminis per poder-hi presentar obres a concurs i també se sortejaran cinc novel·les gràfiques de Norma Editorial.

El Premi Jove de Còmic de Sant Martí per a la prevenció i l’erradicació de la violència masclista arriba a la seva sisena edició. Està organitzat pel Districte de Sant Martí, la Direcció de Feminismes i LGTBI, i les Biblioteques del Districte, amb el suport del Consell de les Dones de Sant Martí.

Per assistir a l’acte de presentació cal inscriure-s’hi prèviament a través de l’enllaç següent, habilitat des del Centre Cívic Parc Sandaru:

Presentació del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí –  Inscripcions

En cas de no poder assistir-hi presencialment, l’acte es podrà seguir també en directe per streaming a través del nostre canal YouTube.

Presentació del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí – Retransmissió en directe

L’acte estarà dinamitzat per Mai Boncompte, finalista del 7è Concurs de Dones Monologuistes del cicle “Muses” dedicat a les dones creadores organitzat pel Centre Cultural La Farinera del Clot. A més dels parlaments institucionals, hi haurà una petita mostra dels tallers de còmic i una actuació musical a càrrec de la cia. Massapá Bedbé:

  • Presentació del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí a càrrec de la consellera de Feminismes i LGTBI del Districte, Lorena Domínguez Liébana.
  • Commemoració dels 5 anys de trajectòria del Premi a càrrec de Dora Escobar, membre del Consell de les Dones de Sant Martí.
  • Tastet dels tallers de sensibilització i creació de còmic a càrrec de Trama SCCL.
  • Intervencions de Marika Vila, il·lustradora i membre del jurat del I Premi Jove de Còmic Sant Martí; Marta Saavedra, guanyadora de la primera edició del certamen.
  • Tastet del musical Norma a càrrec de la companyia Massapá Bedbé.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere. Hi poden participar joves fins als 25 anys que estudiïn, visquin o treballin a la ciutat de Barcelona.

El Concurs compta també amb la col·laboració de l’Escola Joso – Centre de Còmic i arts visuals-, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.