Horta-Guinardó tindrà dues places més amb noms de dona

08/03/2023 - 12:03

Feminismes i dona. El dissabte 11 de març al migdia s'inauguraran les places de Ramona Fossas i Puig i Rosa Galobardes i Alsina

Durant el mes de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, s’inauguraran a tota la ciutat setze carrers, places i jardins que passaran a portar el nom de dones que han deixat una empremta en la història de la ciutat. Els espais, repartits pels deu districtes, són un altaveu per reivindicar més presència de noms femenins a l’espai públic i fer justícia a les grans aportacions d’escriptores, activistes, emprenedores o esportistes de tots els temps.

A Horta-Guinardó, el dissabte 11 de març a partir de les 12 h s’inauguraran les places de Ramona Fossas i Puig i Rosa Galobardes i Alsina.

12 h: Ramona Fossas i Puig (a l’espai ubicat entre els carrers Teodor Llorente, Escornalbou, Renaixença i Villar): Veïna del Guinardó, va estar molt vinculada a l’Escola d’Adults i Centre de Cultura Popular Montserrat. És reconeguda per la seva aportació al món de l’ensenyament, el món social i el desenvolupament de les dones.

12.30 h: Rosa Galobardes i Alsina (a l’espai ubicat entre els carrers Teodor Llorente, Garrotxa, Doctor Valls i el passatge de Llívia): Activista social molt vinculada al Guinardó, on va desenvolupar una gran tasca a favor de la formació de les dones.

Els canvis de nom s’han aprovat a la ponència del nomenclàtor durant els últims mesos. A Barcelona el 8,3% de les vies tenen noms de dona, mentre que el 35% tenen nom d’home. En els darrers quatre anys, la presència de noms femenins ha augmentat un 2,2%, amb incorporacions que homenatgen la memòria de dones lluitadores i pioneres en diversos àmbits i èpoques.