Les Biblioteques de Barcelona se singularitzen amb els noms dels propis edificis patrimonials o bé s’identifiquen amb noms de figures rellevants del món del llibre, de la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. En l’actualitat la majoria de les biblioteques porten noms d’homes; per això, des de Biblioteques de Barcelona, la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives i els districtes, en aquelles biblioteques que només porten el nom del barri, s’ha volgut impulsar l’assignació de noms propis de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat.
D’aquesta manera, enguany sis biblioteques de la ciutat actualitzaran el seu nom i inclouran el nom de dones rellevants del món del llibre i la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. Són: la poeta i novel·lista Anna Maria Moix, l’escriptora i periodista Rosa M. Arquimbau, l’escriptora Carmen Laforet (a la imatge), l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja, l’activista social M. Àngels Rivas i la periodista Mària Sánchez.
Els equipaments que actualitzaran els seus noms són els següents:
– Eixample: Biblioteca Fort Pienc – Anna Maria Moix
– Gràcia: Biblioteca Vila de Gràcia – Rosa M. Arquimbau
– Nou Barris: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet, Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja, Biblioteca Canyelles – M. Àngels Rivas, Biblioteca Zona Nord – Mària Sánchez
D’aquesta manera, seran tretze les biblioteques de la xarxa de Biblioteques de Barcelona amb nom de dona. Les que ja hi ha actualment són:
– Ciutat Vella: Biblioteca Francesca Bonnemaison
– Eixample: Biblioteca Sofia Barat
– Les Corts: Biblioteca Montserrat Abelló
– Gràcia: Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot
– Horta–Guinardó: Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda
– Sant Andreu: Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet
– Sant Martí: Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert
Més informació sobre Biblioteques de Barcelona, en aquest enllaç.