7 de novembre de 2018, de 9.00 a 14.00 h
Palau Macaya
Passeig de Sant Joan, 108

La jornada “Masculinitats i canvi social” té un objectiu doble:

- D’una banda, la presentació dels resultats de l’Enquesta de violència masclista (EVMC), concretament les dades de les percepcions de les violències masclistes a la ciutat de Barcelona.

- I d’altra banda, la presentació de la recerca que avalua l’eficàcia del Programa d’atenció a homes que exerceixen violència masclista en l’àmbit de parella del Servei d’Atenció a Homes de Barcelona (SAH).

Aquestes presentacions obren el debat a la reflexió sobre el paper de les masculinitats per aconseguir una societat lliure de violències masclistes. A través dels resultats, analitzem quina és la percepció que tenen els homes vers les violències masclistes i els reptes i límits de la intervenció psicosocial amb els homes que l’exerceixen.

La jornada s’iniciarà amb una taula inaugural a càrrec de Laura Pérez, regidora de Relacions Internacionals, Feminismes i LGTBI. A continuació, es farà la presentació de l’Enquesta de violència masclista a càrrec del Centre per la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD), la qual obrirà pas a la reflexió amb persones expertes de diferents àmbits.

Seguidament, es donaran a conèixer els resultats sobre l’eficàcia dels tractaments per als homes que exerceixen violència masclista, al Servei d’Atenció a Homes de Barcelona (SAH). La presentació d’aquest estudi, iniciat l’any 2012 i que ha acabat l’any 2018, serà a càrrec de l’equip investigador de la Universitat de Barcelona i inclourà una taula rodona amb expertes per analitzar els resultats.

Aforament complet.

Mostra’n menys