IDENTIFICACIÓ DE PLANTES SILVESTRES A BARCELONA

Monogràfic

L’objectiu del curs és identificar de manera amena algunes de les més de dues-centes espècies de plantes ruderals o silvestres, fins ara anomenades males herbes, que hi ha inventariades a Barcelona. Descriurem flors, fulles i tiges, i en descobrirem l’origen, a més de valorar moltes de les propietats ocultes d’aquestes plantes: medicinals, culinàries, atraients de pol·linitzadors, tòxiques…

El curs s’estructura en sis sortides, tres a la tardor i tres a la primavera, en què passejarem per diferents parcs i espais verds de la ciutat.

Dades del curs

A qui s'adreça: persones aficionades
Places: 20
Preu: 90 €
Localització: Diferents espais, primera sessió al Parc del Laberint d'Horta
Data d'inici: 10/10/2023
Data de finalització del curs: 14/05/2024
Data d'inscripció: Del 4 de setembre al 5 d'octubre de 2023
Nombre total d'hores del curs: 12 hores
Sessions: 6 sessions
Dies de la setmana: Dimarts
Horari: tardes, de 15.30 a 17.30 h
Idioma: Català
Docents: Joan Bernat Martín, Departament de Biodiversitat de Parcs i Jardins de Barcelona
Consideracions: Dates de les sessions: 10 d’octubre; 7 i 28 de novembre de 2023; 9 i 30 d’abril, i 14 de maig de 2024
50% de descompte per a les persones en situació d’atur en el moment de la matriculació. Les bonificacions són aplicables en dos cursos com a màxim per persona. S’acreditarà mitjançant el certificat integrat del SOC abans de formalitzar la matrícula.

40% de descompte per a persones jubilades i de més de 65 anys en el moment de la matriculació. Les bonificacions seran aplicables en dos cursos com a màxim per persona. S’ha d’aportar la documentació acreditativa abans de formalitzar la matrícula.

15% de descompte en la segona matrícula i successives per a les persones no subjectes a bonificació, i en la tercera matrícula i successives en el cas de persones en situació d’atur, jubilades o de més de 65 anys en un mateix curs escolar.

15% de descompte per a membres de les entitats o els col•lectius amb què hi hagi un conveni vigent. Per a l’aplicació d’aquest descompte és un requisit indispensable que a les clàusules del conveni s’especifiqui que els membres de l’entitat tenen dret a la bonificació del 15% en les formacions del Centre de Formació del Laberint. Cal acreditar-ho presentant la quota de soci de l’entitat corresponent.

Curs bonificable per la FUNDAE (Fundació Tripartita)
  • Concepte de planta ruderal o silvestre
  • Quin n’és l’origen
  • Descripció morfològica de les parts d’aquestes plantes
  • Propietats i usos de les plantes silvestres
  • Identificació d’espècies

Professorat

Joan Bernat Martin

Tècnic Especialista en Jardineria