Préstec i obtenció de documents

Tots els recursos d’informació, en suports tangibles, que formen la col·lecció del SEDAC i de les biblioteques departamentals es poden prestar, a excepció d’alguns materials exclosos de préstec o sotmesos a un règim de préstec restringit per raons de confidencialitat, d’ús freqüent, d’antiguitat, de raresa o de preservació.

De manera general, queden exclosos de préstec els materials següents:

  • Obres de referència
  • Revistes
  • Obres exhaurides o que són difícils de reposar
  • Normes tècniques
  • Fons especials de departaments municipals

Per saber quins documents estan disponibles, consulta l’eina de descoberta BCNexplor@

Per al servei de préstec no és necessari tenir carnet de préstec però sí que cal estar donat d’alta al BCNexplor@ a través del formulari d’alta d’usuari.

Un cop disposis de les dades d’identificació, pots fer la petició del document d’interès des del catàleg, clicant primer en el títol i després al botó “Reservar”. Fet aquest pas, atendrem la teva sol·licitud el més aviat possible.

Si tens qualsevol dubte o qüestió, adreça’t a la Biblioteca.

 

Nombre de documents, durada del préstec i reserves

El nombre màxim de documents en préstec és de cinc durant un període de quinze dies, renovables un màxim de tres vegades sempre que no l’hagi demanat o reservat un altre usuari. Un cop superat el nombre de renovacions permeses, els documents s’han de retornar a la Biblioteca.

Col·leccions en préstec-dipòsit

El personal municipal pot sol·licitar, per necessitats derivades de la tasca laboral a l’Ajuntament de Barcelona, determinats recursos d’informació en préstec-dipòsit durant un període d’un any. Aquests materials han d’estar sempre disponibles per poder-los prestar a altres usuaris si és necessari.

Recollida del material en préstec i devolució

Important retornar el document en préstec dins el termini establert o demanar-ne la renovació. Cal vetllar per la bona conservació del recurs en préstec i per l’acompliment del dret de la propietat intel·lectual. Si no es torna el document o es retornés en mal estat, es queda exclòs del servei de préstec fins que no se substitueixi per un altre.

Per al personal de l’Ajuntament: pots demanar que t’enviïn la documentació al despatx per correu intern i també retornar-lo per aquest sistema.

 

Podeu consultar la Normativa de Préstec de la Biblioteca. 

 

 

El préstec interbibliotecari  consisteix en obtenir documents originals d’altres centres o biblioteques en préstec.

Per poder utilitzar aquest servei les persones o biblioteques interessades han de donar-se d’alta prèviament al BCNexplor@ omplint el formulari d’alta d’usuari.

Aquest servei de préstec interbibliotecari  està sotmés a la normativa legal de dret de la propietat intel·lectual i a les condicions del préstec del SEDAC i dels centres subministradors. 

Si esteu interessats en el préstec interbibliotecari consultar la secció del SEDAC Préstec interbibliotecari i obtenció de documents.

 

 

Pots demanar informació pels canals d’atenció:

Presencial: Parc de l’Laberint d’Horta. C / GermansDesvalls, s / n. 08035 Barcelona.

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores

Telefònica: +34 932.565.620

Per conèixer tots els serveis que oferim, consulta l’apartat de SERVEIS.

Préstec bibliotecari