Préstec i obtenció de documents

Tots els recursos d’informació, en suports tangibles, que formen la col·lecció del SEDAC i de les biblioteques departamentals es poden prestar, a excepció d’alguns materials exclosos de préstec o sotmesos a un règim de préstec restringit per raons de confidencialitat, d’ús freqüent, d’antiguitat, de raresa o de preservació.

De manera general, queden exclosos de préstec els materials següents:

  • Obres de referència
  • Revistes
  • Obres exhaurides o que són difícils de reposar
  • Normes tècniques
  • Fons especials de departaments municipals

Per saber quins documents estan disponibles, consulta l’eina de descoberta BCNexplor@

Per al servei de préstec no és necessari tenir carnet de préstec però sí que cal estar donat d’alta al BCNexplor@ a través del formulari d’alta d’usuari.

Un cop disposis de les dades d’identificació, pots fer la petició del document d’interès des del catàleg, clicant primer en el títol i després al botó “Reservar”. Fet aquest pas, atendrem la teva sol·licitud el més aviat possible.

Si tens qualsevol dubte o qüestió, adreça’t a la Biblioteca.

 

 

Nombre de documents, durada del préstec i reserves

El nombre màxim de documents en préstec és de cinc durant un període de quinze dies, renovables un màxim de tres vegades sempre que no l’hagi reservat un altre usuari i abans que expiri el termini de devolució. Un cop superat el nombre de renovacions permeses, els documents s’han de retornar a la Biblioteca.

Col·leccions en préstec-dipòsit

El personal municipal pot sol·licitar, per necessitats derivades de la tasca laboral a l’Ajuntament de Barcelona, determinats recursos d’informació en préstec-dipòsit durant un període d’un any. Aquests materials han d’estar sempre disponibles per poder-los prestar a altres usuaris si és necessari.

Recollida del material en préstec i devolució

Important retornar el document en préstec dins el termini establert o demanar-ne la renovació. Cal vetllar per la bona conservació del recurs en préstec i per l’acompliment del dret de la propietat intel·lectual. Si no es torna el document o es retornés en mal estat, es queda exclòs del servei de préstec fins que no se substitueixi per un altre.

Per al personal de l’Ajuntament: pots demanar que t’enviïn la documentació al despatx per correu intern i també retornar-lo per aquest sistema.

Cal retornar el document en préstec dins el termini establert o demanar-ne la renovació el dia abans del venciment.

Incompliment de les normes de préstec

Per al bon funcionament del servei de préstec cal ser puntual en el retorn dels documents. En cas de retards en la devolució dels documents en préstec, l’usuari serà penalitzat mitjançant la suspensió del préstec durant un període de 2 dies per cada dia de retard i de document, a partir del retorn del préstec. En els casos més greus de reincidència i quan no es pari atenció a les reclamacions de la biblioteca, l’usuari podrà quedar suspès indefinidament del servei de préstec.

Podeu consultar més informació sobre la Normativa de Préstec de la Biblioteca. 

 

 

El préstec interbibliotecari  consisteix en obtenir documents originals d’altres centres o biblioteques en préstec.

Per al personal de l’Ajuntament: localitzar i obtenir qualsevol document, original o còpia, que necessiti per a la tasca laboral a l’Ajuntament de Barcelona i que no estigui dins el fons del SEDAC o de les biblioteques departamentals.

Per a les biblioteques: préstec i obtenció de documents dels fons del SEDAC i de les biblioteques departamentals a qualsevol biblioteca nacional o estrangera. Per poder utilitzar aquest servei, han de donar-se d’alta prèviament al BCNexplor@ emplenant el formulari d’alta d’usuari/ària.

Aquest servei de préstec interbibliotecari  està sotmés a la normativa legal de dret de la propietat intel·lectual i a les condicions del préstec del SEDAC i dels centres subministradors. 

Si esteu interessats en el préstec interbibliotecari consultar la secció del SEDAC Préstec interbibliotecari i obtenció de documents.

 

 

Pots demanar informació pels canals d’atenció:

Presencial: Parc de l’Laberint d’Horta. C / GermansDesvalls, s / n. 08035 Barcelona.

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores

Telefònica: +34 932.565.620

Per conèixer tots els serveis que oferim, consulta l’apartat de SERVEIS.

Préstec bibliotecari