DIBUIX PER EXPRESSAR EL JARDÍ

Monogràfic

Curs d’iniciació en l’expressió plàstica com a eina essencial del projecte del jardí. Aquest curs ens permetrà experimentar i desenvolupar tècniques bàsiques de representació de jardins mitjançant sistemes mixtos com el dibuix i l’aquarel·la, mitjançant exercicis pràctics.

L’objectiu és adquirir les bases per dibuixar els elements del jardí: flors, herbàcies, arbres, arbustos, paviments… i crear escenes que reflecteixin els ambients, les formes, els colors i les textures de la composició. S’hi introduiran les bases per fer plànols i seccions.

També es pot treballar amb tauleta gràfica o un altre dispositiu digital. Llavors s’haurà de dur el dispositiu, el programa o aplicació d’il·lustració digital i els coneixements bàsics per fer-lo funcionar.

Dades del curs

A qui s'adreça: persones aficionades i professionals. No cal tenir coneixements previs de dibuix
Places: 20
Preu: 412 €
Localització: Parc Laberint
Data d'inici: 17/10/2023
Data de finalització del curs: 19/12/2023
Data d'inscripció: del 4 al 27 de setembre de 2023
Nombre total d'hores del curs: 40 hores
Sessions: 10 sessions
Dies de la setmana: dimarts
Horari: de 16.00 a 20.00 h
Idioma: Català
Docents: Carme Farré, llicenciada en Biologia per la UAB i Landscape Architect per l’École Nationale Supérieure du Paysage, de Versalles
Consideracions: el primer dia de classe s’informarà l’alumnat del material necessari per a les sessions
50% de descompte per a les persones en situació d’atur en el moment de la matriculació. Les bonificacions són aplicables en dos cursos com a màxim per persona. Cal acreditar-ho mitjançant el certificat integrat del SOC abans de formalitzar la matrícula.

40% de descompte per a persones jubilades i de més de 65 anys en el moment de la matriculació. Les bonificacions són aplicables en dos cursos com a màxim per persona. S’ha d’aportar la documentació acreditativa abans de formalitzar la matrícula.

15% de descompte en la segona matrícula i successives per a les persones no subjectes a bonificació, i en la tercera matrícula i successives en el cas de persones en situació d’atur, jubilades o de més de 65 anys en un mateix curs escolar.

15% de descompte per a membres de les entitats o els col•lectius amb què hi hagi un conveni vigent. Per a l’aplicació d’aquest descompte, és un requisit indispensable que a les clàusules del conveni s’especifiqui que els membres de l’entitat tenen dret a la bonificació del 15% en les formacions del Centre de Formació del Laberint. Cal acreditar-ho presentant la quota de soci de l’entitat corresponent.

Curs bonificable per la FUNDAE (Fundació Tripartita)
  • Introducció al dibuix com a eina de projecte.
  • Materials bàsics: llapis grafit, llapis color i aquarel·lables, tinta retolador, bolígraf ploma.
  • Traços bàsics, textures. Tonalitat, valor. Dibuixar arbres, arbusts i plantes.
  • Aquarel·la, materials. Conèixer els colors de la paleta, barreja de colors.
  • Dibuixar ambients, composicions amb arbres, arbusts i plantes.
  • Plànols, escala, secció, detalls. Afegim persones.
  • Composició i disseny de l’espai, introducció a la perspectiva, presentació del projecte.

Professorat

Carme Farré

Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Landscape architect per l’ École Nationale Supérieure du Paysage de Versailles