INICIACIÓ A LA JARDINERIA

Aquest curs permet a l’alumnat adquirir una sòlida i àmplia base de coneixement sobre les plantes i la seva aplicació en jardineria.
Reconeixement de diferents espècies d’arbres, arbustos, plantes vivaces i anuals utilitzades en jardineria. Plantació, cura, reproducció i ús en espais interiors i exteriors. Identificació de les plagues i les malalties que les afecten.
Combina les sessions teòriques amb demostracions pràctiques a l’aula i visites a diferents jardins històrics i temàtics de la ciutat. Dos dissabtes al llarg del curs es visiten centres d’horticultura ornamental i jardins d’interès remarcable de fora de Barcelona, com ara el Jardí Botànic Marimurtra i el de Pinya de Rosa.

Dades del curs

A qui s'adreça: a persones aficionades que es vulguin iniciar en la jardineria i a professionals que vulguin adquirir les bases teòriques.
Places: 27
Preu: 544.00 €
Data d'inici: 27/09/2021
Data de finalització del curs: 04/06/2022
Data d'inscripció: De l'1 de setembre de 2021 al 15 de desembre de 2021
Nombre total d'hores del curs: 160
Dies de la setmana: dilluns i dimecres. Dues sessions setmanals en horari de matí o tarda; i dos dissabtes per definir a l’inici del curs.
Horari: matins de 10.00 a 12.30 h (idioma de les sessions en català); tardes de 17.30 a 20.00 h (idioma de les sessions en castellà). Dissabte de 10.00 a 19.00 h.
Idioma: Català i castellà
Ponents: Xavier Segalà, biòleg i tècnic especialista en jardineria. Francesc Cerviño, enginyer agrònom i forestal. Octavi Borruel, biòleg del Programa de biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona. Montse Rivero, historiadora de jardins i tècnica especialista en jardineria. I altres docents convidats.
70% per persones a l’atur, als dos primers cursos per ordre d'inscripció. S’acreditarà mitjançant Certificat Integrat del SOC.

50% per persones majors de 65 anys en cursos d’aficionats. S’acreditarà mitjançant fotocòpia del DNI, NIE.

50% per jubilats, prejubilats i jubilats parcials en cursos d’aficionats. S’acreditarà mitjançant el certificat de la Seguretat Social que acrediti la condició de pensionista.

15% a membres d’aquelles entitats o col·lectius amb les que hi hagi un conveni vigent. S’acreditarà presentant la quota de soci de l’entitat corresponent.

15% en segona matriculació i successives dins el mateix any acadèmic: no es requereix documentació.

Per a altres tipologies de descomptes: contacti amb l’administració del centre per telèfon (932 565 601) o correu electrònic (formacio.laberint@bcn.cat).

Curs bonificable per la FUNDAE (Fundació Tripartita)

Professorat

Xavier Segalà

Biòleg i Tècnic especialista en Jardineria

Francesc J. Cerviño Fernández

Enginyer Agrònom i Màster d’Agricultura Ecològica.