De nus viari a gran espai obert

L'Ajuntament publica les bases del concurs per al Projecte urbà de l'espai lliure de la plaça de les Glòries. Un dels criteris és convertir l'espai en un gran parc per a les persones i eliminar el trànsit a la superfície.

08/04/2013

Plaça de les Glòries


L'espai que ocupa la plaça de les Glòries equival a 13 illes de l'Eixample. A les bases del concurs per reformar-la que publica l'Ajuntamentes preveu convertir-la en un gran parc.

És un dels criteris que el jurat de prestigi (en què també participen els veïns) que haurà d'escollir el projecte guanyador tindrà en compte. La nova plaça de les Glòries tindrà un sol nivell, on es maximitzarà l'espai verd. També s'eliminarà el trànsit privat a la superfície, fet pel qual els projectes hauran de preveure la construcció d'un túnel per soterrar la Gran Via.

El concurs prioritza que els projectes presentats compactin els equipaments amb edificis multifuncionals, i que totes les noves construccions siguin coherents amb els volums edificats de l'entorn.

De fet, s'ha redactat respectant el Compromís de Glòries del 2007 i, per tant, es mantindrà la superfície destinada a espais verds, equipaments i habitatges protegits.

El veredicte es coneixerà al febrer del 2014, i el pressupost total de la licitació arriba als 331.000 euros. En aquesta partida s'inclouen les primes de participació per als concursants, així com el premi de 40.000 euros per al projecte guanyador.

Una transformació a tocar

La publicació del concurs coincideix amb la propera inauguració de diversos equipaments que transformaran la fesomia i els usos de la plaça.

Per exemple, el Disseny Hub Barcelona, que s'ha deconvertir en el potenciador i referent per als professionals del disseny. O el nou Mercat dels Encants.

Però una de les transformacions que més impacte visual tindrà serà l'enderrocament de l'anell viari, previst per a finals d'aquest any.

Tot plegat, juntament amb el projecte guanyador, permetrà que les Glòries recuperi l'ús original que en el seu moment va dissenyar Ildefons Cerdà: un espai de centralitat, on conflueixen les tres avingudes principals de la ciutat, però on les persones són protagonistes.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries