Disseny per viure. 99 projectes per al món real

El Museu del Disseny, situat a la plaça de les Glòries, inaugura la seva primera exposició temporal que es podrà veure del 19 de febrer al 17 de maig.

17/02/2015

Cartell de la mostra

Disseny per viure és la primera exposició temporal organitzada pel Museu del Disseny. Comissariada per Òscar Guayabero, reuneix noranta-nou objectes creats amb la voluntat explícita d’aportar solucions quotidianes, millorar l’entorn i la societat.

Presenta un disseny creatiu, innovador, implicat socialment, que de vegades passa desapercebut de tan integrat com està en les nostres vides. Amb un cinquanta per cent de treballs de dissenyadors catalans i espanyols i un altre cinquanta per cent de més lluny, ofereix una perspectiva global d’un canvi que s’ha produït arreu del món.

Es tracta d'una gran exposició (uns 3000 m2) que ofereix al visitant una mirada al disseny diferent de la que ha estat més
habitual des dels anys vuitanta, que s’ha centrat gairebé sempre en el disseny d’autor. Disseny per viure, en canvi, presenta el disseny com un acte de mediació entre diferents col·lectius. El dissenyador observa i parla amb la gent, detecta un problema i busca una solució.

Un dels atractius de l’exposició és la gran varietat d’objectes que presenta. Una de les peces més espectaculars  és un hidroavió que es fa anar a distància, un drone, especialment adequat per a l’extinció d’incendis a la muntanya. També hi ha un parell de refugis d’emergència que actualitzen la idea del shelter de la guerra freda, pensat per a situacions de catàstrofe natural. Una moto elèctrica, amb un disseny molt atractiu, vol apropar el disseny sostenible a la gent jove que fins ara n’estava al marge.

De vegades és un canvi de concepte que millora el rendiment, com ara el generador eòlic d’aspes verticals (enlloc d’horitzontals com es feien servir habitualment) que pot agafar aire en qualsevol direcció. D’altres vegades es tracta d’optimitzar els recursos, com per exemple els nous fanals que s’estan instal·lant en la reforma del Paral·lel de Barcelona: incorporen Wi-Fi, control de trànsit i fins i tot un sistema de llum ornamental que estalvia la despesa de llums de Nadal.

Informació pràctica: 

Del 19 de febrer al 17 de maig del 2015
De dimarts a diumenge, de 10 a 20 h
Exposició temporal Disseny per viure: preu entrada general, 4,4€;  preu entrada reduïda, 3€
Entrada gratuïta: diumenge a la tarda, de 15 a 20 h i cada primer diumenge de mes

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries