El carrer Alí Bei canvia de sentit entre Sicília i Girona

En el marc dels treballs per a la transformació de la plaça de les Glòries, aquest diumenge 19 de gener, el carrer d'Alí Bei canvia de sentit, entre els carrers Sicília i Girona. Per tal d'informar els veïns de la zona del canvi de sentit, s'està duent a terme una acció de comunicació, que es complementarà aquests dies amb un dispositiu de la Guàrdia Urbana per evitar distraccions dels conductors.

18/01/2014

Plaça de les Glòries

Aquest diumenge 19 de gener, el carrer d'Alí Bei canvia de sentit entre els carrers Sicília i Girona, una actuació vinculada a la transformació de la plaça de les Glòries, que permetrà accedir al centre de la ciutat des de Sant Martí. Durant tota la jornada, els operaris treballaran per acabar d'adequar la senyalització, pintar els passos de vianants i realitzar els canvis en les zones d'aparcament i de càrrega i descàrrega.

Aquest canvi de sentit ha implicat semaforitzar dues noves cruïlles, les dels carrers Bailen i Sicília, i actuar en unes altres quatre amb el canvi de posició i orientació de capçals (amb Passeig de Sant Joan, Roger de Flor, Nàpols i carrer de Ribes).

Per tal d'informar els veïns de la zona del canvi de sentit, s'està duent a terme una acció de comunicació, que es complementarà aquests dies amb un dispositiu de la Guàrdia Urbana per evitar distraccions dels conductors.

Aquesta actuació és un pas més en la fase prèvia a l'enderroc de l'anella de la plaça, engegada en el mes de novembre. Aquest conjunt d'actuacions en marxa, que han de finalitzar a finals de febrer, tenen per objectiu millorar la circulació als entorns de Glòries, resolent les discontinuïtats d'alguns carrers, a fi de garantir una malla urbana amb capacitat per absorbir part del trànsit de vehicles que actualment passa per la plaça. Actualment es calcula que entorn a 100.000 vehicles/dia circulen per dalt de l'anella (trànsit d'entrada) i altres 54.000 vehicles/dia en superfície ( trànsit local).

Altres obres

Entre les obres que hi ha en marxa actualment a la zona, es troba la del carrer de Los Castillejos, que es troba en la seva recta final i que permetrà la continuació del carrer creuant l'avinguda Diagonal i esdevindrà un eix important de la nova plaça de les Glòries Catalanes. La seva finalització es preveu pel 16 de febrer amb els treballs de jardineria, pavimentació i acabats.

També s'està treballant en una nova regulació de les cruïlles dels carrers Bolívia, Tànger, Almogàvers i Llacuna, per tal de millorar la circulació en els entorns de la plaça de les Glòries. Aquesta nova regulació permetrà que els semàfors d'un mateix carrer es puguin configurar per tal de que el seu funcionament es basi en el sistema d'ona verda. El sistema d'ona verda consisteix en adequar la temporització de diversos semàfors al llarg d'un carrer a una velocitat de circulació determinada, perquè els vehicles que circulin a aquesta velocitat puguin travessar tot el carrer sense haver d'aturar-se en cap semàfor.

Desconstrucció de l'anella

Les obres de desconstrucció de l'anella de les Glòries es troba en la fase d'execució zero, que implicarà la nova obertura del carrer de Badajoz que enllaçarà amb el carrer de la Independència. La circulació per a aquest carrer es preveu poder-la realitzar a partir del 16 de febrer. Actualment s'està actuant en tot l'entorn de la plaça per a la construcció de la nova circulació.

A la banda d'entrada a la ciutat es treballa ocupant una part de la rampa. S'estan finalitzant els treballs d'execució de pilots que han de permetre materialitzar els vials perquè, a partir del març, es pugui realitzar el canvi de vialitat previst a la fase 1 i els treballs de desconstrucció de l'anella costat mar i les rampes d'accés.

A partir del març i fins al juny tindrà lloc la fase 1 de desconstrucció de l'estructura de l'anella pel costat mar i l'execució de la urbanització corresponent a aquesta zona que s'allargarà fins a l'estiu vinent. En aquesta fase la sortida de vehicles de la ciutat es realitzarà per l'actual anella d'entrada mentre que l'entrada es realitzarà pel lateral que s'està ampliant i adaptant.

Des de juny i fins al setembre tindrà lloc la fase 2, que correspon a la desconstrucció de l'estructura costat muntanya: Aquests treballs es completaran durant el mes de setembre amb la urbanització provisional de la plaça.

Avís de Mobilitat

Web d'obres

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries