Els millors artistes urbans transformaran els Encants Vells al festival Ús Barcelona

Neix a la ciutat un nou festival que vol reivindicar l'art urbà i apropar-lo a tots els públics, el festival Ús Barcelona. El dia 1 de febrer, els millors artistes urbans transformaran els Encants Vells en una jornada plena d'activitats per a tothom.

17/01/2014

"La filosofia del festival és buscar espais en desús per donar-los una finalitat artística i un ús social". Amb aquestes paraules ha presentat Marc Garcia, responsable de Rebobinart, el festival Ús Barcelona, una cita que reunirà els millors artistes urbans nacionals i internacionals per transformar els Encants Vells.

Aquesta trobada, oberta a tots els públics, neix amb un doble objectiu fonamental: apropar l'art urbà a tothom i recuperar llocs en desús per convertir-los en espais de dinamització artística i social.

En aquesta línia, segons Garcia, el festival s'ha plantejat "d'una manera global, amb moltes propostes per fer participar els ciutadans". Així, als Encants Vells, a banda de veure en acció els artistes convidats, es podrà participar en workshops, veure exposicions i adquirir peces d'art, conèixer projectes d'alumnes universitaris i assistir a tallers.

Artistes de totes les disciplines

Pel que fa als artistes, ja n'hi ha una cinquantena de confirmats, entre els quals Buff Diss, Florian Rivière, Octavi Serra & Mateu Targa, Box-Ing, Urban Knitting, Victor Ash, Guim Tió, Dani Torrent, o Gif Me. Tot plegat, una mostra del millor street art, en totes les seves disciplines i formes (il·lustració, pintura, escultura, interacció i instal·lacions).

Amb tot això, tal i com ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, "es vol posar en valor l'art de carrer a Barcelona, dut a terme amb responsabilitat". Ciurana ha afegit que "és positiu aprofitar els murs dels Encants Vells per obrir-los a l'art, la cultura i l'expressió".

Ús Barcelona tindrà lloc l'1 de febrer, però abans, a partir del 22 de gener, es començaran a pintar les parets exteriors dels Encants, per culminar la tasca el dia de la celebració del festival pròpiament dit. Els Encants, així, seran un punt d'art efímer, ja que aquest espai es troba en un lloc en plena transformació urbana: la plaça de les Glòries.

Si voleu més informació sobre Ús Barcelona, la trobareu al seu web, i a les xarxes Facebook, Twitter i Instagram.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries