El Centre de Documentació del Museu del Disseny amplia el seu fons

El Museu del Disseny ha finalitzat la integració al seu Centre de Documentació del fons de la Biblioteca del BCD Barcelona Centre de Disseny, dipositat mitjançant un conveni de donació signat entre el BCD i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

23/01/2015

Museu del Disseny

Aquesta integració suposa un creixement dels fons bibliogràfics del museu en prop de 3.000 exemplars de llibres especialitzats en disseny, a totes les seves disciplines, així com una completa col·lecció de revistes i una mostra selecta de catàlegs d'empreses ubicades al nostre territori.

Entre els documents, datats entre el 1926 i l'actualitat, amb predomini de publicacions de la dècada dels 90, destaquen les publicacions sobre temàtiques com el Design Thinking, la Impressió 3D, l'Ecodisseny, el Disseny de serveis, la Gestió del Disseny, Tendències, la Promoció i aspectes econòmics del Disseny, així com material relacionat amb els Premis Nacionals de Disseny i publicacions històriques del BCD.

 

Amb la finalització d'aquest procés de tractament i catalogació dels documents, iniciat durant el període previ del Museu en la seva nova seu, el nou Centre de Documentació del Museu del Disseny ja pot facilitar la consulta al col·lectiu especialitzat (estudiants de disseny, professionals i investigadors).

El Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona és un espai públic de consulta i investigació especialitzat en arts decoratives i disseny.

Els seus fons procedeixen de les antigues biblioteques dels Museus de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de Barcelona.

A més del BCD, d'altres entitats i institucions que han integrat les seves biblioteques o arxius en aquest centre són el FAD (Foment de les Arts i el Disseny), l'ADG-FAD (Associació de Directors d'Art i Dissenyadors Gràfics del FAD), la ADI-FAD (Associació de Dissenyadors Industrials del FAD), l'Associació per a l'Estudi del Moble, el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya i l'àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

Els seus fons van rebre durant els primers 118 dies d'obertura prop de 3.000 consultes presencials i especialitzades.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries