Torna el FADfest, el festival del disseny en tota la seva magnitud, amb espai per al disseny industrial, el disseny gràfic, la comunicació visual, l’arquitectura i l’interiorisme, però també per a la moda, l’art i l’artesania. Amb l’objectiu d’acostar el disseny a la ciutadania i esdevenir un aparador per a la descoberta de les millors propostes de l’any, el festival presenta una exposició al DHUB on, des del 25 de juny fins la tardor, el visitant podrà descobrir les darreres propostes en matèria de disseny.
Anomenada ‘FADexpo: el millor disseny de l’any’, en la mostra es recullen 500 projectes de disseny, de totes les disciplines, creats per professionals o estudiants i que han resultat finalistes o guanyadors dels premis que atorga el FAD. Però en el programa de la quarta edició del festival, que s’allarga fins el 10 de juliol, també hi ha lloc per una quinzena de premis, conferències, debats, tertúlies i moltes altres activitats relacionades amb el disseny.
Reconeixements a l’excel·lència
Els premis FAD reconeixen obres significatives d’entre més de 3.000 projectes presentats. Durant els dies en que es desenvolupa el FADfest s’entreguen els Premis Habitàcola, per a estudiants d’arquitectura i interiorisme que s’enfronten al repte de dissenyar espais sorgits d’arquitectures abandonades de la postbombolla immobiliària; els Premis Laus, al millor disseny per comunicar i explicar visualment; els Premis FAD Sebastià Gasch, per a les actuacions parateatrals més destacades de la temporada; els Premis ArtFAD, d’art i artesania; els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que enguany celebren cinquanta-sis anys; o els MODAFAD Awards, per a estudiants de disseny de moda; entre d’altres.
Múltiples activitats
El programa recull desenes de propostes per a professionals, però també per a ciutadans interessats pel disseny. El Materfad, el centre de materials de Barcelona, organitza l’exposició ‘Smart Flexibility’, una mostra que aplega projectes d’arreu del món que permeten imaginar les possibilitats que ofereixen les estructures intel·ligents, i un taller sobre Flexibilitat Activa. En l’àmbit cinematogràfic, el festival ofereix sis preestrenes a la Filmoteca de Catalunya, entre les que hi ha Maker, a Documentary on the Maker Movement, de Mu-Ming Tsai, o The Human Scale, d’Andreas Dalsgaard.
En el marc del FADfest també es durà a terme el tercer Congrés Internacional Open Design / Shared Creativity, on la clau per prosperar és compartir idees i experiències per tal d’explorar les oportunitats i desafiaments futurs. En aquesta nova edició, hi ha ponents com Jan Boelen, Oscar Tomico o Domestic Data Streamers. Enguany, Rock Paper Pixel arriba a la seva segona edició, centrat en ‘El present’. Així, grans influenciadors com Debbie Millman o Maria Popova reflexionaran sobre el present del disseny, però sense oblidar els nous formats.
En aquest enllaç podeu consultar el programa complet.
Més informació:
- Web del FADfest