En marxa la licitació dels túnels i el parc central de les Glòries

11/10/2017

infografia glories

La licitació inclou clàusules socials i es farà per lots perquè l’execució dels treballs sigui més ràpida, es garanteixi el repartiment de l’impacte econòmic i s’evitin baixes excessives. La transformació de la plaça de les Glòries en un pulmó verd de la ciutat amb equipaments i habitatge públics permetrà recuperar per al gaudi dels veïns l’espai que ara es destina als cotxes.

Els dos túnels urbans per on circularà el trànsit de la Gran Via seran unidireccionals i independents. La licitació dels treballs, que tindrà un cost total de 79,4 milions d’euros, es farà en cinc lots que s’adjudicaran a cinc contractistes. D’aquesta manera s’eviten els riscos de concentrar les obres en un únic adjudicatari i recuperar temps amb l’execució simultània dels trams. A més, s’afegeixen mesures per garantir la responsabilitat social del contracte, com ara les condicions dels treballadors dels contractistes.

Aquests criteris se seguiran també en la licitació de la urbanització del parc central de les Glòries (l’àmbit Clariana de la Canòpia Urbana), on s’invertiran 14,8 milions d’euros. Aquest espai ocuparà 45.860 metres quadrats i inclourà zones verdes i de passeig, la rambla dels Encants, una àrea de jocs per a nens, una zona lúdica per a joves i una àrea de gossos, entre d’altres.

“Estem complint amb el compromís de fer que la plaça de les Glòries sigui una realitat al més aviat possible, però sobretot ho estem fent bé: garantint el control públic i reduint riscos”, ha remarcat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

Els treballs començaran el primer trimestre del 2018. L’objectiu és que el parc central estigui enllestit el 2019 i que els túnels es posin en marxa el 2021.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries