La transformació de les Glòries avança

L’any 2018 començaran les obres dels dos túnels viaris, que s’allargaran tres anys, i del parc central que hi haurà a tota la plaça, que s’acabarà a principis del 2019. Aquesta transformació de les Glòries la convertirà en una gran zona verda per als veïns i veïnes que comptarà amb equipaments i habitatge públics i prioritzarà formes de mobilitat sostenibles i saludables.

27/09/2017

Planta Canòpia Urbana

La licitació de les obres dels dos túnels unidireccionals i independents per a on circularà el trànsit de la Gran Via es durà a terme en les pròximes setmanes. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat reprendre els treballs del primer tram, entre els carrers de Castillejos i de Badajoz, aturades el passat mes d’abril per incompliment del calendari per part del contractista, i projectar el segon tram, entre el carrer de Badajoz i la rambla del Poblenou.

Les obres començaran a principis de 2018, duraran 32 mesos i suposaran una inversió de 149 milions d’euros. L’adjudicació es farà mitjançant lots per garantir que cap empresa tingui control total dels treballs i assegurar el màxim repartiment de l’impacte econòmic.

La Canòpia Urbana, més a prop

També tira endavant la urbanització del parc de les Glòries, a partir del projecte anomenat Canòpia Urbana, que cobrirà una superfície de 45.869 metres quadrats, entre els carrers d’Independència i de Cartagena. La transformació de les Glòries en un parc de proximitat i un dels pulmons de la ciutat, permetrà recuperar l’espai públic amb zones de passeig i esbarjo, habitatge públic i equipaments educatius i culturals.

Amb els primers treballs s’urbanitzaran, entre altres, espais com l’anomenada gran clariana, una gran esplanada de gespa i usos polivalents; la rambla dels Encants, amb un passeig per vianants i bicicletes; un espai de jocs per als més petits; una zona lúdic-esportiva per a joves; o una àrea per a gossos.  Les obres s’executaran de gener de 2018 a gener de 2019 i suposaran una inversió de 19.786.040 euros.

El disseny de la Canòpia Urbana, que va guanyar el concurs internacional del febrer de 2013, és fruit del treball amb les entitats del barri que es recull al Compromís per Glòries.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries