Pas endavant del projecte de 238 habitatges públics a les Glòries

El Ple municipal del 28 de setembre aprova definitivament el planejament per a l'ordenació del sòl on es construirà l'Illa Glòries, un conjunt de quatre edificacions amb 238 habitatges destinats a lloguer públic i a compra assequible, amb un projecte arquitectònic fruit d'un concurs internacional d'idees.

28/09/2018

Ortofoto Glòries - Maig 2018

La nova promoció d’habitatge públic estarà ubicada en un solar edificable de 30.000 m2 entre la gran via de les Corts Catalanes, el carrer de Los Castillejos, la plaça de les Glòries i un nou vial que defineix els Encants.

Dels 238 habitatges públics, una part serà tant per a lloguer assequible com per a lloguer social per a persones en situació de vulnerabilitat, i una altra part es destinarà a dret de compra a preus públics.

Concurs internacional d’idees

El projecte arquitectònic que coordinarà l’obra sorgeix d’un concurs internacional d’idees que es va convocar al juny del 2016 i en què es van presentar 95 equips europeus. El concurs es va resoldre amb quatre propostes guanyadores que lideraran la construcció de les quatre edificacions que formen l’illa.

Es tracta d’un projecte innovador que cerca la cooperació entre quatre grans estudis d’arquitectes que es caracteritzen per l’ús d’elements constructius molt avançats que prioritzen la salut i l’estalvi energètic.

Les bases del concurs introduïen una sèrie de demandes de les associacions de veïns i veïnes de les Glòries, com respectar les característiques de les illes de l’Eixample. Es preveu que les obres comencin a finals del 2019.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries