L’OMIC segueix prestant els seus serveis de forma telemàtica, presencial i a través del telèfon 010. Les  consultes o reclamacions s'han de fer preferiblement de forma telemàtica.
Per a aquelles consultes o reclamacions que requereixin atenció presencial, cal concertar cita prèvia al portal de tràmits municipal ajuntament.barcelona.cat/cita/omic, trucant al 010, o als Quiosc de tràmits municipals

Entra en vigor la prohibició de fer trucades comercials sense consentiment

Entra en vigor la prohibició de fer trucades comercials sense consentiment

NORMATIVA. A partir del 29 de juny de 2023, les empreses no podran fer trucades amb finalitats comercials o de publicitat sense el consentiment previ i exprés de la persona destinatària.

A partir del dijous, 29 de juny de 2023, les empreses domiciliades en territori de l’Estat espanyol no podran fer trucades amb finalitats comercials o de publicitat sense el consentiment previ i exprés de la persona destinatària.

Així ho preveu la Llei General de Telecomunicacions 11/2022, de 28 de juny, que reconeix el dret a no rebre trucades directes o automàtiques no desitjades amb finalitats comercials (spam telefònic). Tanmateix, en queden exemptes les trucades consentides, per complir una obligació legal o bé per protegir interessos vitals –emergències, qüestions de salut, etc.–, entre d’altres.

Des de l’Oficina Municipal de les Persones Consumidores (OMIC) de l’Ajuntament de Barcelona, et recordem que, a vegades, aquest consentiment a rebre trucades es dona sense ser-ne conscient en el moment d’acceptar els termes i condicions de les empreses. Per aquest motiu, abans d’acceptar aquestes condicions, cal revisar-ne detalladament el contingut, tal com també remarcar l’Agència Catalana del Consum (ACdC). 

També et recordem que, davant de qualsevol vulneració de drets, es poden denunciar els fets a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, entitat encarregada d’assegurar el compliment de la llei i d’iniciar expedient sancionador contra les empreses que continuïn fent aquest tipus de trucades comercials o de publicitat sense consentiment.