L’OMIC segueix prestant els seus serveis de forma telemàtica, presencial i a través del telèfon 010. Les  consultes o reclamacions s'han de fer preferiblement de forma telemàtica.
Per a aquelles consultes o reclamacions que requereixin atenció presencial, cal concertar cita prèvia al portal de tràmits municipal ajuntament.barcelona.cat/cita/omic, trucant al 010, o als Quiosc de tràmits municipals

Animals de companyia

Els animals de companyia poden tenir una vida molt llarga. Parlem de 10 a 15 anys i a vegades més. Per aquest motiu, adquirir una mascota no pot ser fruit d’un impuls, sinó que abans hauríem d’haver reflexionar bé sobre la responsabilitat que implica tenir un animal a casa en un entorn urbà. Així com assessorar-nos respecte quin és l’animal o espècie que més s’adequa al vostre estil de vida. 

En cas de voler seguir endavant, recordeu que també podrieu optar per l’adopció d’una mascota dels centres municipals d'acollida o dels refugis de les societats protectores.

Si preferiu adquirir el vostre animal de companyia en un establiment, assegureu que:

  • l'establiment estigui inscrit en el Registre de Nuclis Zoològics i disposi d’un servei veterinari propi o extern.
  • els gossos i gats van identificats, almenys, mitjançant un microxip homologat implantat.
  • us fan entrega dels animals desparasitats i sense símptomes aparents de malaltia.
  • rebeu un document amb les característiques de l'animal i una factura amb les dades del venedor i el preu. La garantia legal de la compra  serà de 2 anys.
Animals de companyia