Taula Salut Mental Districte Nou Barris

La comissionada de Salut i Diversitat Funcional, Gemma Tarafa, i la regidora del districte, Janet Sanz, van inaugurar, el passat 7 de març de 2018, la constitució de la Taula de Salut Mental de Nou Barris, la tercera de les taules de districte previstes al Pla de salut mental de Barcelona aprovat el setembre del 2016.

Tant la Taula de Salut Mental de Nou Barris com les següents que s’aniran constituint a la resta de districtes tenen com a objectiu principal articular els diferents actors implicats en salut mental en cada territori i elaborar un pla de treball anual. L’evolució d’aquest pla anual es traslladarà tant a la Taula de Salut Mental de Barcelona com al Consell de Salut del districte corresponent.

Entre els membres de la Taula de Salut Mental del districte de Nou Barris hi ha el Consorci Sanitari de Barcelona, els proveïdors de serveis de salut mental, les entitats d’afectats/des i familiars amb actuacions al districte, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, Serveis Socials, Barcelona Activa, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, oficines de l’habitatge i el/la tècnic/a de Salut del districte, entre altres.

La metodologia de treball de les taules de salut mental dels districtes és la següent: primerament s’elabora conjuntament un informe de la situació de salut mental del districte, a partir de la qual es pensen propostes d’acció per intervenir sobre l’estat de situació. Seguidament, cadascuna de les propostes es treballa en una comissió de treball en la qual hi participen els membres de la taula interessats/des i altres agents relacionats/des amb el tema en qüestió.