'Gustavo Faverón'

L’autor conversarà amb Robert Juan Cantavella i Jorge Carrión sobre la seva darrera novel·la, Minimosca (Candaya, 2024).

Minimosca és un laberint amb forma de novel·la, un forat de cuc en la història, un portal cap a dimensions paral·leles embogides, on es confonen la realitat i la memòria, la ficció i la metaficció, la imaginació i el temps. A les seves pàgines hi conviuen la comèdia de terror, el drama romàntic de la bogeria, la tragèdia de la història universal i les venjances del mite clàssic, com en unes Mil i una nits comptades per infinites Sherezades. 

Els innombrables relats que componen Minimosca cobreixen més d'un segle de la història d'Europa i de les Amèriques: les guerres mundials, l'Holocaust, els Balcans, l'art d'avantguarda a França i els Estats Units, les dictadures d'Amèrica Llatina, el Perú de Sendero Luminoso, la confusió contemporània davant l'horror de la veritat i la seducció de la mentida. Els seus personatges –dones supervivents, boxadors fora de polleguera, pares devoradors, psicòpates desdoblegats, exiliats, migrants clandestins, i avatars tragicòmics de Stephen King, Marcel Duchamp, Allen Ginsberg, Georgette Phillipart o César Vallejo– estan marcats per la insània, l'absurd i el pànic de perdre-ho tot, però també, per l'esperança, l'amor i l'amistat fins a les últimes conseqüències. Més que una novel·la o moltes novel·les entreteixides, Minimosca és una experiència de vida que lectores i lectors recordaran per sempre. 

Gustavo Faverón Patriau (Lias, 1966) és autor de les novel·les El anticuario (Candaya, 2016) i Vivir abajo (Candaya, 2019; finalista de la Biennal Vargas Llosa 2019) i dels llibres d’assaig Rebeldes, Contra la alegoría, Puente aéreo i El orden del Aleph (Candaya, 2021). Va ser editor de les antologies Toda la sangre i Bolaño salvaje (Candaya 2008), director de les revistes Visto & Bueno, Somos, Dissidences i La Vaca Multicolor, i membre del comitè editorial de la llegendària Dialectics. Després de doctorar-se en Literatures Hispanes a Cornell, va ser professor a Stanford i l'Escola de Llengües de Middlebury. Avui és cap del Departament de Literatures i Llengües Romanços a Bowdoin, on abans va dirigir el Programa d'Estudis Llatinoamericans. Els seus articles, columnes d'opinió i ressenyes literàries han aparegut a més de quaranta revistes i diaris de tot el món, i els seus llibres han estat traduïts a set idiomes. Viu a Brunswick, Maine, amb la seva parella i la seva filla. 

Hi col·labora: Candaya.

Horaris

Biblioteca Gabriel García Márquez

Adreça:
Plaça de Carmen Balcells Segalà, 1
Districte:
Sant Martí
Barri:
Sant Martí de Provençals
Població:
Barcelona