Inici de la Campanya contra la doble vulneració i discriminació per raó de salut mental

16/12/2021 - 11:09

El passat 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, ha estat la data escollida per l’inici de campanya #DretsenSalutMental.

El passat 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, ha estat la data escollida per l’inici de campanya #DretsenSalutMental.

La campanya està impulsada per la xarxa de Salut Mental Catalunya formada per 75 associacions de persones i familiars per donar la informació i orientació necessària en drets i salut mental. També es pot rebre atenció per a possibles casos de  vulneració i discriminació en salut mental als Espai Situa’t.

La campanya pretén reforçar el missatge de que les persones amb problemes de salut mental tenen els mateixos drets que la resta. També assessora què fer davant una possible vulneració i discriminació d’aquests, ja que molt sovint no es denuncia per desconeixement, però també perquè l’estigma al voltant dels problemes de salut mental fa que no s’expliqui. Aquesta “infradenúncia” fa que la consultes i els casos que es coneixen siguin només la punta de l’iceberg dels drets en salut mental a Catalunya.

Què trobaràs al web de la campanya?

Informació i documentació sobre els drets en salut mental, i alguns exemples de situacions quotidianes en les que les persones i famílies amb problemes de salut mental pateixen vulneracions i discriminacions. Però també què fer davant una possible vulneració o discriminació, i com participar a la campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #DretsenSalutMental.

Les 75 entitats de Salut Mental Catalunya i els 15 Espais Situa’t et donen la informació, orientació i acompanyament que necessitis. Amb el seu suport podràs saber si s’estan vulnerant els teus drets i estàs patint una discriminació, registrar el teu cas de manera anònima i accedeix al Justament, servei d’orientació jurídica per si vols iniciar una reclamació o denúncia.

Bústia privada per a les teves consultes

La campanya #DretsenSalutMental vol visibilitzar les vulneracions i discriminacions en salut mental a Catalunya. Però donar el primer pas no sempre és fácil. A banda de la xarxa d’entitats, Salut Mental Catalunya obre la bústia electrònica bustiadrets@salutmental.org, un espai segur i protegit on fer el primer contacte, on sempre es protegeix l’anonimat de la persona si aquesta ho desitja.