Fonts de color carbassa per combatre els falsos mites al voltant de l’epilèpsia

19/05/2022 - 13:54

L’Ajuntament de Barcelona se suma al Dia Nacional de l’Epilèpsia per defensar els drets de les persones que pateixen aquesta malaltia

L’Ajuntament de Barcelona se suma al Dia Nacional de l’Epilèpsia per defensar els drets de les persones que pateixen aquesta malaltia

El 24 de maig Dia Nacional de l’Epilèpsia, l’Ajuntament de Barcelona se suma a la defensa de drets de les persones amb epilèpsia i l’eradicació dels falsos mites que hi ha al voltant de la malaltia. Per aquest motiu s’il·luminaran les fonts ornamentals de la ciutat de color carbassa.

L’epilèpsia és una alteració cerebral caracteritzada per la predisposició permanent per generar crisis i per les conseqüències neurobiològiques, cognitives, psicològiques i socials derivades. No sempre té una causa específica i pot sorgir en qualsevol moment de la vida. No és contagiosa.

El diagnòstic es fa  a partir del coneixement de les crisis i d’algunes proves clíniques. L’ esponteneïtat d’algunes crisis en ocasions genera desconcert a les persones que envolten la persona afectada.

La xifra de persones afectades va en augment. Cada any es diagnostiquen a l’estat espanyol entre 10.000 i 20.000 nous casos; de mitjana dues persones per hora.

A banda de la malaltia, l’afectació pot ser molt variada degut a la problemàtica, que abasta des de l’estigma social a l’educació exclusiva o el rebuig laboral.

Entitats de pacients i familiars treballen per explicar què és l’epilèpsia i evitar comportaments excloents.

El 21 de maig de 10,00  a 14,00h se celebra la Primera Jornada per a famílies amb nenes i nens amb epilèpsia a Barcelona, organitzada pel servei de Neuropediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu i Mar de Somnis. És una sessió per a treballar sobre les necessitats dels infants amb epilèpsia, tant des de l’àmbit mèdic com social.