Grups de dol per compartir la pèrdua d’una persona estimada

Els grups consisteixen en quatre sessions d'unes dues hores de durada, i són gratuïts. Per a més informació, cal escriure a bcnsuportdol@copc.cat o bé trucar al 660625570.

Els grups consisteixen en quatre sessions d'unes dues hores de durada, i són gratuïts. Per a més informació, cal escriure a bcnsuportdol@copc.cat o bé trucar al 660625570.

La ciutat de Barcelona acull grups d’acompanyament al dol a partir del mes de novembre. Cada dimecres, els i les participants podran compartir l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada, que des de l’esclat de la crisi sanitària per la covid-19 ha estat més difícil i, sovint, dolorós. Les sessions tindran una durada aproximada de dues hores i seran gratuïtes, però amb compromís d’assistència.

Per facilitar la confiança el grup estarà format per les mateixes persones al llarg de totes les sessions i estarà conduit per una psicòloga. Durant el programa de quatre sessions, persones que estan vivint la mateixa realitat compartiran emocions i sentiments. També s’intentarà aprofundir en què és el procés de dol i es proposaran eines per afrontar aquesta situació.

Aquests grups es començaran a organitzar a partir de les biblioteques Francesca Bonnemaison i de Nou Barris i de l’Espai Barcelona Cuida, amb les mesures de prevenció adequades donat el context de pandèmia, i s’estendran a més biblioteques de la ciutat en funció de les necessitats de la ciutadania.

Els grups de dol es posen en marxa en el marc del Pla de Xoc en Salut Mental 2020, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències en salut mental que està comportant la pandèmia. Un dels col·lectius que requereixen una atenció prioritària i que s’han prioritzat al Pla són les persones que estan afrontant la pèrdua de persones estimades.

Per inscriure’s o demanar més informació dels grups de dol cal escriure a l’adreça de correu electrònic bcnsuportdol@copc.cat o bé trucar al 660625570. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i la Taula de Salut Mental de Barcelona, amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC).