22/03/2021 - 11:55
Els grups consisteixen en quatre sessions d'unes dues hores de durada, i són gratuïts. Per a més informació, cal escriure a barcelona.cuida@bcn.cat o bé trucar al 934 132 121.
Els grups consisteixen en quatre sessions d'unes dues hores de durada, i són gratuïts. Per a més informació, cal escriure a barcelona.cuida@bcn.cat o bé trucar al 934 132 121.
La ciutat de Barcelona acull grups d’acompanyament al dol des del passat mes de novembre de 2020. Cada dimecres, els i les participants poden compartir l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada, que des de l’esclat de la crisi sanitària per la covid-19 ha estat més difícil i, sovint, dolorós. Les sessions tenen una durada aproximada de dues hores i són gratuïtes, però amb compromís d’assistència.
Per facilitar la confiança el grup està format per les mateixes persones al llarg de totes les sessions i és conduit per una psicòloga. Durant el programa de quatre sessions, persones que estan vivint la mateixa realitat comparteixen emocions i sentiments. També s’intenta aprofundir en què és el procés de dol i es proposen eines per afrontar aquesta situació.
Aquests grups s’han començat a organitzar entre les Biblioteques de Barcelona i l’Espai Barcelona Cuida, amb les mesures de prevenció adequades donat el context de pandèmia, i s’aniran estenent pels barris de la ciutat en funció de les necessitats de la ciutadania.
Els grups de dol es posen en marxa en el marc del Pla de Xoc en Salut Mental 2020, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències en salut mental que està comportant la pandèmia. Un dels col·lectius que requereixen una atenció prioritària i que s’han prioritzat al Pla són les persones que estan afrontant la pèrdua de persones estimades.
Per inscriure’s o demanar més informació dels grups de dol cal escriure a l’adreça de correu electrònic barcelona.cuida@bcn.cat o bé trucar al 934 132 121. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i la Taula de Salut Mental de Barcelona, amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, el Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Hospital Mare de Déu de la Mercè.