10/12/2021 - 15:03
Educació. Alumnes de vuitanta centres educatius de la ciutat comparteixen els aprenentatges i les reflexions que es generen a les escoles sobre el sistema alimentari.
Alumnes de vuitanta centres educatius de la ciutat comparteixen els aprenentatges i les reflexions que es generen a les escoles sobre el sistema alimentari amb 178 pòsters que reivindiquen la salut, la sostenibilitat i la justícia global. Els treballs es podran veure al vestíbul de l’Ajuntament del 16 al 22 de desembre i en una galeria digital al web del Consorci d’Educació de Barcelona.
Més de 2.500 alumnes d’infantil, primària, secundària, ensenyaments postobligatoris i educació especial han participat en la iniciativa i han dissenyat pòsters molt vistosos i amb un gran valor comunicatiu. En total se n’han creat 178.
Coincidint amb el Dia dels Drets Humans, s’ha presentat a les Cotxeres de Sants el conjunt de pòsters que han elaborat tots els centres participants tant públics com concertats. A més, els assistents han pogut gaudir del Cor Crescendo i el Cor Teensoul de l’Escola Municipal de Música Eixample, que han interpretat tres peces de la cantanta Embolic de tardor, musicades per Albert Guinovart i escrites per la xef Ada Parellada i que tracten el malbaratament alimentari.
“Ara, aquí les escoles per l’alimentació sostenible” és un dels projectes impulsats en el marc de les diferents activitats educatives que s’han fet durant la capitalitat de l’alimentació sostenible 2021. Tots els projectes educatius s’han dissenyat amb la voluntat que perdurin per poder incloure el debat sobre el sistema alimentari en la programació educativa.
Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible
Durant l’any s’han desenvolupat més de noranta projectes per fomentar l’alimentació sostenible. Del 19 al 21 d’octubre, Barcelona ha estat la seu del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, en què el tema central ha girat entorn del nexe entre l’alimentació i l’emergència climàtica i la necessitat de garantir el dret a l’alimentació a tothom.
La capitalitat mundial de l’alimentació sostenible és una palanca per impulsar una transició
alimentària cap a la sostenibilitat i per aconseguir enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones i el conjunt del planeta.
Enllaços relacionats
- El Pregó dels Infants 2022: pel dret a una alimentació sana i sostenible
- Menjadors escolars amb aliments més sans i sostenibles
- Els museus s’apunten a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible amb activitats per als centres educatius
- Les ciutats reunides al Fòrum del Pacte de Milà demanen un canvi de model del sistema alimentari