Participa en la festa de la primavera i gaudeix del verd urbà!

28/03/2022 - 14:07 h

Aquesta activitat està emmarcada dins del programa Mans al verd, que té com a objectiu implicar la ciutadania en la cura dels espais naturals de la ciutat i en la lluita contra el canvi climàtic.

El parc del Poblenou acull el pròxim 2 d’abril la festa de la primavera per apropar el veïnat al verd des del respecte pel medi ambient. La festa se celebrarà entre les 10 i les 13.30 h i l’accés és lliure.

L’activitat s’emmarca dins del programa Mans al verd, eix 3 del Pla Natura, que reivindica el verd urbà i potencia la participació de la ciutadania en la cura dels espais naturals de la ciutat de forma regularitzada, informada i assessorada. Barcelona fa anys que reconeix el valor estructural del verd i el seu potencial per a la ciutadania i la ciutat: aporta salut, benestar i ajuda a lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

Durant la festa de la primavera, es preveu plantar-hi planta arbustiva de clima mediterrani adaptada a la proximitat del mar, a més de fer tallers educatius en l’àmbit del verd, la biodiversitat i la sostenibilitat. També hi ha programades altres activitats com una cercavila, un rondallaire, un arbre dels desitjos i un joc gran, entre d’altres.

Una de les novetats d’enguany és la possibilitat d’apadrinar un escocell (màxim, tres). L’escocell és l’espai no pavimentat que hi ha al voltant de les soques dels arbres de la ciutat. Els escocells urbans, que poden adoptar formes molt diferents, permeten la vida i el creixement de l’arbre i la seva incorporació a la comunitat. Per apadrinar un escocell, cal fer prèviament el tràmit i complir uns requisits:

Cuida un escocell

La festa comptarà amb l’expertesa i el coneixement de l’equip de Parcs i Jardins en l’àmbit de la jardineria i la biodiversitat urbana d’una manera lúdica i festiva.

La festa de la primavera escolar

Dos dies abans, el dijous 31 de març, tindrà lloc la festa de la primavera escolar. Al voltant de 1.500 infants procedents d’escoles de tota la ciutat faran una plantada a cadascun dels Districtes en el marc dels programes Ampliem i Descobrim Natura. En el cas de Sant Martí, la plantada es farà al parc del Clot.