Obert el carril bici de l’avinguda Diagonal amb inici a la rambla dels Encants

16/05/2024 - 12:24 h

En el marc de les obres d'urbanització per unir els tramvies per la Diagonal, es posa en marxa el darrer tram del renovat carril bici de l'avinguda, entre la rambla dels Encants i Lepant.

Es posa en marxa el renovat carril bici a l’avinguda Diagonal, que connecta de nou el districte de Sant Martí amb el de l’Eixample i que serà compatible amb el pas del tramvia.

En aquest àmbit és on s’estan duent a terme les obres d’urbanització i d’infraestructura per fer possible la connexió de les dues xarxes tramviàries per la Diagonal. Al llarg de les diferents fases d’obres s’ha anat duent a terme la reubicació per trams del carril bici inicial a la seva posició definitiva. El darrer tram que restava per implantar és el que està entre la rambla dels Encants, a l’alçada del carrer de Cartagena, i el carrer de Lepant i s’ha finalitzat aquest cap de setmana, completant així tot l’itinerari previst.

A partir d’ara, el carril bici entre la rambla dels Encants i Sardenya té cinc metres d’amplada i està situat a la calçada lateral i, entre els carrers de Sardenya i Girona, té quatre metres d’amplada i passa a la calçada central. La nova infraestructura ciclista és bidireccional, tant en el tram central com en el tram lateral.

El nou carril també compta amb semàfors específics per als ciclistes i travessa cruïlles destacades com són els encreuaments amb el carrer d’Aragó, el passeig de Sant Joan i el carrer de València. Com que el carril va pel costat de la plataforma del tramvia, les fases semafòriques coincidiran amb les del tramvia quan entri en funcionament.

En el tram de transició amb la propera fase de transformació de Diagonal (entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona) el carril bici està segregat del carril bus mitjançant peces separadores. A partir del carrer de Girona el carril bici de la Diagonal es manté en la seva anterior ubicació, és a dir un carril bici unidireccional situat en cada calçada lateral.