Comencen les obres de pavimentació del tram central de Rogent

23/05/2024 - 10:24 h

La pavimentació del carrer Rogent, des de l'avinguda Meridiana i el carrer Freser, permetrà continuar millorant la qualitat d'aquesta via, una de les artèries comercials dels barris del Clot i del Camp de l'Arpa.

L’eix comercial Rogent lluirà nou paviment central d’aquí a vuit mesos. Després de renovar-lo al tram entre els carrers de València i Mallorca tot just fa un any, la setmana vinent comencen les obres per continuar l’actuació i completar l’actuació a tota l’artèria.

S’actuarà entre els carrers de Freser i de Mallorca i entre el carrer de València i l’avinguda Meridiana. Concretament, es renovarà el paviment de la part central del carrer, entre les peces de granit vermell, i se substituirà tot el paquet de paviment i base per una nova base de formigó i paviment de llamborda.

Les obres avançaran de manera descendent i s’aniran iniciant i finalitzat al llarg de quatre trams: de Freser a Rosselló, de Rosselló a Provença, de Provença a Mallorca i de València a Meridiana. Dins de cada tram les obres ocuparan 30 metres de longitud i sempre es deixarà un pas de vehicles d’emergència en cas de necessitat.

Aquestes obres es consideren de manteniment ja que no suposen cap canvi de la secció ni configuració del carrer i tenen per objectiu principal fer front al deteriorament que es produeix pel transcurs del temps i per l’ús natural del carrer.

En total, es renovarà una superfície total de 2.303,25 m2. El pressupost de les obres serà d’uns 875.000 milions d’euros.

Rogent, el principal eix comercial de la zona

Actualment, el carrer Rogent té una configuració de plataforma única amb prioritat invertida, cosa que el converteix en un eix de vianants. El febrer del 2020 es van dur a terme un seguit de canvis per fer-lo més amable per al passeig: s’hi va limitar la circulació exclusivament als vehicles particulars per accedir a aparcaments privats i a la càrrega i descàrrega per als comerços amb un horari concret, i es van establir diversos canvis en el sentit de circulació per evitar la circulació longitudinal de cap a cap del carrer.

Prèviament, al 1990 ja s’havia convertit en un carrer amb preferència per a vianants i s’hi van plantar els arbres que ara converteixen el carrer en una mena d’envelat a l’aire lliure, cobert per un tendal verd. És un carrer estret i acollidor que uneix el carrer Freser amb a l’avinguda Meridiana, que s’ha convertit en l’artèria principal de la vida comercial i veïnal dels barris del Camp de l’Arpa i del Clot.

Aquesta configuració l’ha convertit en un punt de trobada imprescindible del barri, amb un nivell d’activitat molt alt. Aquest volum de trànsit provoca un manteniment específic que aquests treballs volen fer més persistents.

Més informació