Expectació davant l’acte de lliurament del Premi Jove de Còmic Sant Martí

10/06/2024 - 17:20 h

Les obres guanyadores es donaran a conèixer dimecres, 19 de juny, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. L'acte estarà conduït per la companyia Impro Barcelona.

En aquesta 9a edició del concurs de creació artística Premi Jove de Còmic Sant Martí, per la prevenció i erradicació de les violències masclistes, s’han presentat 23 obres: 17 en la categoria A (per a joves de 16 a 25 anys), 4 en la categoria B (per a menors de 16 anys) i 2 en la categoria C (fanzín), destinada a centres educatius, equipaments i serveis per a adolescents i joves.

Acte de lliurament del 9è Premi Jove de Còmic Sant Martí
Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert
19 de juny, a les 17.30 h

L’acte serà conduït per la companyia teatral Impro Barcelona, garantint diversió i moltes rialles entre el públic, i tindrà la presència de l’artista, Marta Cartu. També se sortejarà un val de 100 €, entre les persones assistents, per bescanviar a la botiga Norma Còmics.

Hi ha dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Les obres guanyadores del premi del públic s’han decidit en una votació popular que va tenir lloc del 13 al 19 de maig través del compte d’Instagram del Districte de Sant Martí.

Els premis del jurat consisteixen en lots de còmics i de material gràfic. A més, la persona guanyadora en la categoria A rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 € i la guanyadora en la categoria B, una tauleta gràfica. Els i les joves autores dels còmics premiats pel públic seran obsequiats amb un curs intensiu de còmic (categories A i B) i entrades per al Saló del Manga de Barcelona (categoria C).

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de les violències masclistes i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de les violències masclistes i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El Premi Jove de Còmic Sant Martí està organitzat pel Districte de Sant Martí amb el suport de la Regidoria de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica de l’Ajuntament i en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consell de Feminisme, Igualtat i LGTBI del Districte. Compta també amb la col·laboració de l’Escola Joso – Centre de Còmic i arts visuals, Norma Editorial, les editorials Finestres i Tigre de paper, la Cooperativa Trama SCCL i Ficomic (Federació d’Institucions Professionals del Còmic).