Treballs per millorar l’entorn de la plaça del Maresme

26/09/2024 - 13:09 h

Després de l’ampliació de la zona de jocs infantils i de la reordenació de l’espai, s’inicien les actuacions per crear-hi un entorn més accessible.

Comencen les obres d’arranjament en l’entorn de la plaça Maresme, al barri del Besòs i el Maresme, una vegada finalitzada la millora de la zona de jocs infantils.

L’objectiu dels treballs és crear un entorn accessible amb la pacificació del tram del carrer del Maresme que dona a la plaça. Es preveu canviar el paviment del perímetre de la nova zona de jocs infantils i unir els dos espais de la plaça mitjançant una plataforma única en aquest tram de carrer, que uneixi les dues voreres. També s’adaptaran les instal·lacions de drenatge i reg, s’inclourà mobiliari urbà, nou enllumenat, més arbrat i parterres amb vegetació més grans.

Mentre que durin les obres, es garanteix l’accés a la nova àrea de jocs infantils i es manté un carril de circulació per als vehicules al c. Maresme, en sentit ascendent. Només es preveu el tall del carrer, entre els c. Llull i Pujades, del 3 al 7 de març de 2025 per dur a terme els treballs de pavimentació.

A l’estiu del 2024, va finalitzar la primera fase de les actuacions projectades a la plaça del Maresme: s’hi va ampliar la zona de jocs infantils i s’hi van reordenar els usos per fer-la més accessible.

Està previst que les obres de la segona fase finalitzin el març del 2025. El pressupost total de les dues fases del projecte és de 2.192.249,80 €.