2024, l’any de la vela

23/02/2024 - 11:20 h

La Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN) i la Federació Catalana de Vela (FCV) han signat un acord de col·laboració per fomentar la pràctica de la vela.

En un any clau per la vela i la nàutica a Catalunya que es prepara per la celebració de la 37a Copa Amèrica, la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN) i la Federació Catalana de Vela (FCV) s’uneixen perquè la passió per aquest esport i pel mar arribi a tothom.

L’acord, que ha estat presentat en un acte que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Govern de Catalunya, Laura Vilagrà, i del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, se centra en quatre eixos principals:

  • Vela inclusiva: el programa “Mar inclusiu” busca garantir que la vela sigui accessible a tothom, independentment del seu nivell de diversitat funcional.
  • Suport a la classe “mini”: l’acord busca professionalitzar la vela oceànica en la classe “mini” i captar més navegants.
  • Promoció del foil: el projecte FoilCat busca apropar el foil (un tipus de navegació) als navegants catalans i generar un planter de regatistes.
  • Formació de les noves generacions: es treballa en una lliga de vela entre escoles per popularitzar la vela entre els centres educatius del litoral català.

El conveni se suma a altres iniciatives ja en marxa a la ciutat com l’impuls de la vela formativa amb la base mini, la renovació del Centre Municipal de Vela, la transformació del front marítim en el Pavelló Blau i del Port Olímpic i activitats com “Viu la Vela”, que reforcen l’aposta per situar Barcelona i Catalunya com a referents mundials dels esports nàutics.