Barcelona celebra la 5a Nit de les Religions, marcada per la crisi sanitària

10/09/2020 - 21:11 h

Tindrà lloc els dies 12 i 13 de setembre, una iniciativa que inclou activitats, presencials i virtuals, organitzades per 33 comunitats religioses i associacions que acullen els barris de la ciutat

L’edició d’enguany s’ha adaptat a la realitat actual, marcada per un context de crisi sanitària arran de la covid-19. Així, en aquesta edició s’estrenaran activitats en format virtual i es demanarà prèviament la inscripció a les activitats per garantir l’aforament i la distància social necessària.

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i de diàleg en què participaran quaranta comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá’ís, hindús, sikhs, i també entitats no religioses, entre altres.

Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat i interaccionar-hi.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix la identitat de Barcelona i en forma part. La iniciativa, patrocinada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, l’ha organitzat l‘Associació AUDIR, amb el lideratge del seu grup de joves.

Podeu seguir tota l’actualitat
a les xarxes a través de #Nitreligions2020

L’acte inaugural serà el dissabte 12 de setembre, a les 12.30 h al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. En l’acte, que serà obert a la ciutadania, amb inscripció prèvia, es preveu que hi intervinguin el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali, i el director del Departament d’Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Francesc Ventura. També hi intervindran Inês Castel-Branco, editora d’Akiara Books, i Xavier Melloni, antropòleg i fenomenòleg de la religió. Hi haurà una interpretació de peces musicals de diverses cultures, a càrrec de Monika Czyżewska (flauta travessera) i Alejandro Mateo (violí barroc).

Així, doncs, el 12 i 13 de setembre seran dos dies per descobrir les diferents religions, els cultes i les conviccions de Barcelona. Uns dies per a creients i no creients, per a la convivència i el gaudi.