El Balcó Gastronòmic del Port Olímpic completa l’oferta

23/01/2024 - 09:01 h

L’adjudicació de les tres botigues gastronòmiques i del darrer restaurant dels onze de previstos tanca la configuració del Balcó Gastronòmic, que estarà llest per a la Copa Amèrica de vela.

El nou espai de restauració de 24.000 metres quadrats del Port Olímpic serà una realitat aquest 2024 i se centrarà en la qualitat, la diversitat culinària, el disseny i la sostenibilitat.

Recentment s’ha completat el procés d’adjudicació de tres botigues gastronòmiques. De les diferents propostes presentades s’ha valorat que complementessin l’oferta dels restaurants, amb productes diversos i amb el disseny d’interiors i la sostenibilitat com a elements fonamentals.

Les botigues escollides són les següents:

  • Faborit, local de menjar saludable
  • Esferic, gelateria
  • Les Muns, marca d’empanades

Les botigues s’instal·laran en tres locals de 85 metres quadrats situats al nivell inferior del Balcó Gastronòmic. Es caracteritzaran per la façana de vidre, que garantirà la màxima visibilitat i transparència de l’interior, cercant el diàleg amb l’activitat del port.

Oferta culinària diversa i de qualitat

Aquest mes de gener també s’ha resolt el darrer restaurant que formarà part del Balcó Gastronòmic: és el Vraba, especialitzat en la cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura.

Així doncs, l’oferta culinària de l’espai quedarà de la manera següent:

  • Cuines del món – innovació: El Tribut
  • Cuina flexitariana: Super Local
  • Cantina: Casa Carmen
  • Cuines del món – innovació: Grup Sagardi
  • Cuines del món – innovació: Pantea Group
  • Gastronomia blava: El Cangrejo Loco
  • Cuina catalana: La Fonda del Port Olímpic
  • Cuina del Mediterrani: La Barca del Salamanca
  • Cuina del mar: La Taberna Gallega de Marcos
  • Aperitiu: Platets
  • Cuina catalana de fusió: Vraba

Unes obre que avancen a bon ritme 

Les obres de construcció del Balcó Gastronòmic al moll de Gregal avancen a bon ritme i està previst que l’espai estigui llest per a finals de l’estiu del 2024, coincidint amb l’inici de les regates de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela. Tenen un pressupost de vint milions d’euros.

Actualment ja és visible l’estructura superior on s’ubicaran quatre restaurants i on s’instal·laran les pèrgoles fotovoltaiques. També es pot veure l’obertura cap a la platja de la Nova Icària i els espais que afavoriran el diàleg del port amb la platja i la ciutat, com els miradors o les escales o ascensors de connexió.

 

Més informació