El Pla de Clavegueram de Barcelona, a debat

17/03/2021 - 10:09 h

Dimecres 28 d'abril se celebra una sessió per presentar el Pla i també per tractar les obres del col·lector d’aigües pluvials de la rambla Prim i les seves afectacions en la mobilitat de la zona.

L’Ajuntament inicia un procés de participació ciutadana que ofereix la possibilitat d’informar-se i debatre sobre les actuacions de millora previstes en la xarxa de sanejament de la ciutat: clavegueres, col·lectors, dipòsits d’aigua, drenatge de la ciutat i manteniment sostenible de la xarxa.

Després de la sessió de presentació del Pla de Clavegueram del passat 24 de març, s’organitza una segona sessió específica per a Sant Martí:

Sessió d’informació i debat del Pla de Clavegueram a Sant Martí
Dimecres 28, 18 h.
Per videoconferència.

En la sessió, el director de Projectes i Obres de BCASA, Alejandro Ortiz, explicarà el Pla de Clavegueram previst i els beneficis per a la ciutat. A més, les persones assistents podran conèixer l’obra prevista per construir el dipòsit d’aigües del col·lector de la rambla Prim i les afectacions que aquests treballs tindran en la mobilitat de la zona. Per finalitzar la trobada, es durà a terme una dinàmica participativa activa, àgil i enriquidora.

Per participar-hi, cal emplenar un formulari d’inscripció disponible a la plataforma Decidim Barcelona, on cal tenir compte d’usuari o registrar-se com a nou usuari. Les persones inscrites rebran les indicacions per participar en la sessió a través de l’adreça de correu electrònic facilitada en el formulari.

El Pla de Clavegueram es concep com una eina eficaç de resiliència urbana per protegir les persones, els béns i el medi ambient. Els principals reptes que ha d’afrontar Barcelona en relació amb el canvi climàtic són: l’augment de la temperatura, l’escassetat d’aigua, l’increment de les inundacions i la pèrdua de platges.

El procés participatiu que engega el consistori a través de la plataforma Decidim Barcelona pretén informar del planejament del clavegueram i de les actuacions previstes, així com recollir les propostes, consideracions i prioritzacions de les persones participants. També té per objectiu corresponsabilitzar la ciutadania en el bon ús del servei de sanejament de la ciutat i fomentar les bones pràctiques.

Aquest procés participatiu s’emmarca en l’aprovació del Pla Especial Urbanístic d’infraestructures del subsòl per a la gestió del risc d’inundació, que desenvolupa parcialment el Pla Director Integral del Sanejament de Barcelona (PDISBA).