Només sí és sí. El Districte de Sant Martí continua treballant per posar fi a les violències masclistes. Concretament, aquest mes de gener s’ha editat una nou recurs informatiu, la Guia del bon tracte, que té com a objectiu recollir en un únic producte tots els recursos i serveis gratuïts per denunciar actituds de violència masclista i demanar assessorament especialitzat. S’adreça tant a possibles agressors com a víctimes d’aquest tipus de violència.
Guia del bon tracte
(Versió descarregable a l’espai “Adjunts”)
La guia es repartirà en paper principalment als Punts Liles dels barris de Sant Martí però també es pot trobar als equipaments culturals, socials, juvenils i esportius així com els centres sanitaris del districte.
El desplegable compta amb un primer apartat de Guia de bones pràctiques en el qual hi ha diverses recomanacions per gaudir de l’oci de forma segura. Se centra en diverses situacions: desplaçaments, consumicions, indisposició i/o malaltia, companyies, situacions de risc, agressions i conductes.
També s’hi explica com actuar correctament tant si s’és testimoni d’aquest tipus de violència contra una dona o alguna altra persona com si s’és coneixedor d’algun home que exerceixi algun tipus de violència masclista.
Alhora també reuneix els contactes de diversos serveis:
- Cossos de seguretat: comissaries dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i de la Policia Nacional.
- Serveis específics per a la violència: Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), Centre de Masculinitats, Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i Centre LGTBI de Barcelona.
- Serveis d’Urgències: Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital del Mar, Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAB) i Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB).
- Serveis gratuïts i confidencials: Centres d’Atenció Primària (CAP), Centres de Serveis Socials (CSS) i Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS).
Compta amb una part destacada per saber on adreçar-se en cas d’agressió sexual en menys de tres dies (72 h) tenint en compte si s’és major de 16 anys (Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic) o menor de 16 anys (Servei d’Urgències de l’Hospital Vall d’Hebron).
Per últim, es recorda la línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120 així com el servei d’urgències 24 h/365 dies, el 112.
La guia és una iniciativa del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, conjuntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona i el Districte de Sant Martí.