L’obra de Josep Miàs al Disseny Hub

19/11/2021 - 11:26 h

cultura. MIAS Architects protagonitza la primera exposició monogràfica que l’equipament dedica a un estudi d’arquitectura.

MIAS Architects protagonitza la primera exposició monogràfica que l’equipament dedica a un estudi d’arquitectura.

El Disseny Hub acull del 12 de novembre al 9 de gener la mostra Miàs, The making of making (architecture) dedicada a l’arquitecte català. Ocupa una superfície de 500 m²  i incorpora més de 40 maquetes, croquis, referències i diverses tècniques experimentals per explicar tot el procés de construcció d’una obra.

L’estil de Miàs destaca per les propostes imprevisibles, innovadores i experimentals, combinades amb l’anàlisi d’aspectes socials, culturals, històrics i econòmics. En els seus projectes juguen un paper molt important la recerca relacionada amb les estructures i l’experimentació amb nous materials, sempre buscant la màxima sostenibilitat.

L’exposició planteja un recorregut per set espais de l’estudi, fundat per l’arquitecte l’any 2000, a través de set conceptes: Entre línies, Tot podria ocórrer, Espais Onírics, Arxiu, Arquitectura per emportar-se, Raigs X i Superfícies esquinçades. Les peces que s’hi exhibeixen són representatives de l’arquitectura de Miàs, unes pròpies de l’arxiu del Museu del Disseny i d’altres provinents del Centre Nacional d’Art i Cultura Georges Pompidou de París.

En el marc d’aquesta mostra, també es duren a terme diverses activitats paral·leles:

Debat. Arquitectura i salut mental
Dimecres 24 de novembre, 18 h.
Disseny Hub.

Conferència. MIAS at DHUB
Dimecres 2 de desembre, 18.30 h.
COAC Barcelona.

Debat. Innovació i arquitectura
Dimarts 14 de desembre, 12 h.
Escola Sert.

Actualment, Josep Miàs és professor visitant de la Universitat de Sàsser i catedràtic de Pràctica Arquitectònica a la Barlett School of Architecture de l’University College London. La seva obra s’ha publicat i exposat internacionalment a Madrid, París, Zurich, Berlín, Kíev, Londres, Sao Paulo, Singapur i París.

L’estudi MIAS Architects ha rebut diversos premis nacionals i internacionals. Després d’homenatjar la figura d’Enric Miralles, el Disseny Hub acull ara aquesta exposició dedicada a Josep Miàs qui, curiosament, va treballar més de deu anys a l’estudi de Miralles.