Es consolida l'Espai de Joc 0-99 de la plaça de les Glòries

22/09/2023 - 14:48 h

cultura i lleure. La iniciativa impulsada a la zona de la Clariana de les Glòries consolida l'oferta de joc intergeneracional a l'aire lliure a la ciutat.

L’Espai de Joc 0-99 de la zona de la Clariana, al parc de les Glòries, ja s'ha convertit en un referent del joc intergeneracional a l’aire lliure. Durant els primers sis mesos de funcionament hi han passat més de 10.000 persones.

L’Espai de Joc 0-99 de la zona de la clariana de la plaça de les Glòries tanca els mesos de primavera i d’estiu amb molt bones xifres. Va iniciar l’activitat a mitjans del mes d’abril en el marc de la Diada de Sant Jordi i, al llarg d’aquests sis mesos, més de 10.000 persones han gaudit de les instal·lacions endinsant-se en el joc intergeneracional a l’aire lliure a la ciutat de Barcelona.

Les persones, amb edats, interessos i inquietuds lúdiques diverses, han compartit estones de lleure gràcies al material lúdic i als jocs de taula que presta el quiosc de jocs i dins d’un entorn habilitat amb cadires, taules i para-sols.

L’Espai de Joc 0-99 ofereix més de 200 jocs diferents accessibles, interculturals i coeducatius, com jocs de taula, tradicionals, d’arreu del món, gegants, de fusta, de construcció, d’habilitat o de moviment.

Horaris de l’Espai de Joc 0-99
Tardor 2023

Divendres i dissabtes: de 10 a 14 h
Diumenges: 16 a 20 h

La iniciativa és un quiosc de jocs per a totes les edats i per a tots els gustos inspirada en la ludoteca a l’aire lliure de París i que a la ciutat de Barcelona s’emmarca en Ciutat Jugable. Així mateix, el projecte compta amb diverses persones dinamitzadores que orienten, acompanyen, expliquen i creen ambients de joc.

Durant els propers mesos, està previst organitzar activitats, trobades i esdeveniments relacionats amb el món del joc i amb diades temàtiques com, per exemple, amb motiu del festival de jocs de taula DAU. En aquest sentit, la iniciativa té una mirada comunitària i s’ofereix també a entitats, escoles, casals, esplais i caus de la ciutat. L’objectiu és estimular el joc compartit, col·laboratiu i intergeneracional, promoure la diversitat social i la convivència, recuperar l’espai públic com a lloc de trobada i lloc de convivència i crear un punt d’atracció de vida comunitària al seu voltant.