Oberts dos punts de suport a la inscripció per a la vacunació contra la covid-19

02/06/2021 - 11:54 h

Covid-19. Des del Casal de Barri Besòs i el Casal de Barri La Pau es facilita l'accés a la cita prèvia per vacunar-se.

El 44,6% de les persones de més de 15 anys ja s’han vacunat amb una primera dosi de les vacunes contra la covid-19, un percentatge que supera el 90% entre les persones de més de 70 anys. Malgrat això, en sis districtes de la ciutat la vacunació avança més lentament, a causa, entre d’altres, de la barrera digital a l’hora de demanar cita en línia. Per això, s’han posat en marxa 25 punts de suport per facilitar l’accés a la citació telemàtica als barris amb menys percentatge de vacunació.

Un dels districtes on la vacunació avança més lentament és a Sant Martí. És per això que s’han habilitat dos espais per ajudar al veïnat a demanar cita per a la vacunació i resoldre possibles incidències. L’horari és de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h.

  • Casal de Barri Besòs (Cristóbal de Moura, 232).
  • Casal de Barri La Pau (Pere Vergés, 1, 1r).

Per identificar els possibles motius d’aquesta desigualtat en el ritme de vacunació, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha fet una enquesta que recull les opinions de més de 200 persones referents dels grups comunitaris dels diferents territoris afectats.

Els resultats han destacat l’existència de barreres digitals com pot ser la manca d’habilitats digitals, d’internet, de mòbil o no saber com es demana cita en línia (20%), barreres culturals i lingüístiques (15,9%), la por als efectes secundaris (15,5%), les reticències pel tipus de vacuna (15%) i les dificultats de contacte (9%), entre altres.

Actualment, s’està fent una anàlisi de les dades segons diferents eixos de desigualtat (sexe, edat i país d’origen) i s’està treballant amb els referents comunitaris als diferents territoris i amb el grup de treball per tal de millorar les accions actuals o implementar altres.