Obre el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja de la Nova Icària

04/07/2020 - 16:38 h

Serveis Socials. L'horari del servei s’amplia i estarà operatiu fins al 27 de setembre d’11 a 15 h i de 16 a 19 h, i per garantir les mesures de seguretat sanitàries es limitarà la zona a 15 persones i serà necessari sol·licitar cita prèvia

L'horari del servei s’amplia i estarà operatiu fins al 27 de setembre d’11 a 15 h i de 16 a 19 h, i per garantir les mesures de seguretat sanitàries es limitarà la zona a 15 persones i serà necessari sol·licitar cita prèvia

La situació d’emergència sanitària provocada per la covid-19 i la destrucció de les infraestructures del litoral barceloní a causa de la llevantada Glòria al gener, han generat la necessitat de modificar i adaptar el servei de bany assistit a les noves mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries i al nou estat del litoral de les platges de la ciutat.

La platja de la Nova Icària disposa de
grua elevadora, dues cadires amfíbies,
armilles salvavides, flotadors,
una pèrgola per protegir del sol en la zona d’espera
i de passeres de fusta fins a l’aigua

Les persones usuàries amb mobilitat reduïda disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos i dutxes adaptades i també transport públic adaptat.

Les novetats d’enguany responen a les normatives decretades per la situació sanitària amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària dels banyistes i el personal tècnic i voluntaris de suport. La mesura més important és respectar la distància d’1,5 metres entre les persones.

Per tant, el servei de suport al bany adreçat a aquelles persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a l’aigua de manera autònoma, es prestarà sota la supervisió del personal tècnic habitual i amb el suport d’un servei d’assistència personal de reforç per aquest any, amb un aforament limitat de l’àrea a 15 persones. Per garantir l’aforament i les mesures de prevenció serà necessari sol·licitar cita prèvia a través d’un gestor online de reserves, i es recomana a les persones que en facin ús del servei de bany assistit que vagin acompanyades preferentment del seu assistent o assistenta habitual.

L’horari del servei de bany assistit s’amplia
i estarà operatiu cada dia fins al 27 de setembre
d’11 a 15 h i de 16 a 19 h

El passat 20 de juny es va obrir el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de banys del Fòrum. La peculiaritat d’aquest punt fa que el servei de suport al bany disposi d’alguns elements diferencials respecte a la resta de platges. L’accés a l’aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, la qual serà netejada cada cop que una persona usuària autònoma accedeixi al mar.

Les zones amb servei de suport al bany assistit, adreçades a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua, disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben el més a prop possible de l’aigua, caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides i para-sols. Personal tècnic i persones voluntàries donen suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.