La riquesa natural de Barcelona, a l'Atles de Biodiversitat de Barcelona

25/10/2020 - 14:54 h

L'Atles de Biodiversitat ha incorporat noves capes d'informació que il·lustren, de manera molt identificativa, totes les característiques biològiques de les espècies de flora i de fauna inherents a cada barri

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona és un mapa de la ciutat dividit en 73 barris que permet identificar les diferents espècies d’arbres, plantes, ocells, papallones o animals vertebrats que hi ha a cada barri o fer una cerca des de la nostra ubicació per tal d’identificar allò que tenim al voltant.

Fins ara hi havia tres capes informatives que contemplaven els arbres de la ciutat, les plantes dels espais verds i els ocells que nidifiquen a Barcelona. Ara s’hi han afegit noves capes per identificar papallones, animals vertebrats, les basses naturalitzades i les espècies de plantes i animals que hi viuen, i les comunitats vegetals, enteses com un grup de plantes reunides en un mateix indret on es donen unes condicions específiques. L’aplicatiu també permet veure una imatge que mostra la coberta vegetal de la ciutat vista des del cel.

L’objectiu d’aquest Atles és ser una eina pedagògica de referència tant per a la comunitat educativa com per a la ciutadania en general per tal que puguin reconèixer tota la riquesa vegetal i animal de la ciutat. Tota aquesta informació es posa a disposició de la ciutadania en format descarregable amb l’objectiu de compartir aquest coneixement i facilitar-ne noves aplicacions.

La presentació d’aquestes novetats

El dilluns 26 d’octubre va tenir lloc l’acte de presentació de les novetats a l’Atles de Biodiversitat de Barcelona. L’acte es va basar en un diàleg sobre la riquesa natural de la ciutat entre el periodista José Luís Gallego i el biòleg i president de l’Institut Català d’Ornitologia Jordi Baucells. Podeu recuperar aquest diàleg a youtube clicant l’enllaç següent: Les novetats de l’Atles de Biodiversitat

Van reflexionar sobre què representa per a la ciutat comptar amb aquesta riquesa natural, què cal fer per preservar-la i protegir-la i com la gestió ecològica i la naturalització dels espais verds contribueix a potenciar-la. També va comptar amb una representació del grup de treball del verd i la biodiversitat de la xarxa de Barcelona + Sostenible, per tal de conèixer l’opinió de la ciutadania i les entitats.