Afectacions al transport públic a Glòries durant la Setmana Santa

Les obres, que avancen al ritme previst, provocaran desviacions a la línia H12 i talls en el servei de Tram del 17 al 21 d’abril.

15/04/2014

Imatge dels treballs d'enderroc de l'anella mar

La desconstrucció del viaducte del costat mar de la plaça de les Glòries es completarà aquesta Setmana Santa amb la demolició de les rampes i del tram de viaducte que falta, complint-se, així, el calendari previst.

L’únic tram de viaducte de la banda mar que resta en peus és el que va des del carrer Badajoz al carrer Ciutat de Granada, on connecta amb la rampa Besòs. “Després de Sant Jordi deconstruirem el darrer tram de l’anella, uns treballs que acabaran el 15 o el 16 de maig i, a partir d’aquell moment, podrem restituir la vialitat de sortida en superfície de Barcelona”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, que ha destacat la col·laboració dels ciutadans per a l’èxit de l’evolució d’aquestes obres.

El costat muntanya es deconstruirà entre els mesos de juny i setembre i, mentrestant, s’urbanitzarà de forma provisional la plaça, a mesura que es vagin alliberant espais d’obra.

Afectacions a la mobilitat per Setmana Santa

Aquests treballs tindran afectacions al trànsit i al transport públic en aquella zona. Així, el tall en el costat mar de la Gran Via, entre Glòries i el carrer Llacuna, obligarà a desviar la línia H12 de TMB en sentit sortida de Barcelona entre els dies 17 i 21 de d’abril. El bus anirà per Diagonal – Roc Boronat – Sancho d’Àvila – i el tronc central de Gran Via.

A més, el servei de Tramvia entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu pel lateral mar de Gran Via estarà tallat entre els dies 18 i 21 d’abril. El pas de vianant s’haurà de tallar des del dia 17 i es desplaçarà cap al carrer Badajoz.

Per informar els ciutadans d’aquestes afectacions s’ha previst un dispositiu específic, format per informadors de carrer que orientaran els vianants, lones informatives, cartells i plànols.

D’altra banda, la demolició del pas inferior del carrer de Los Castillejos suposarà talls nocturns de trànsit a partir del 22 d’abril.

Per demolir la totalitat del tram mar del viaducte també caldrà desviar el trànsit en dues fases: del 22 al 30 d’abril es tallarà el carril exclusiu de bus habilitat al costat mar de la plaça de les Glòries, fet que comportarà el desviament de les línies d’autobús, i del 4 al 16 de maig, amb els mateixos talls i desviaments al transport públic, es farà una xicana al carrer Badajoz amb tres carrils de circulació pel costat Llobregat.

Urbanització de la plaça

Mentrestant, s’està executant la tercera fase del trasllat de les alzines del centre de la plaça i es preveu que durant aquest mes quedin retirades completament.

“A partir de Sant Joan podrem ocupar aquest espai, que ja podrà començar a ser gaudit pels veïns i veïnes del barri”, ha explicat Vives.

A més, s’està executant la urbanització del futur vial sentit Besòs, uns treballs que estaran enllestits al juny.

Així mateix, aquestes dies s’han executat els treballs de demolició de la mitjana central de la C-31, entre els carrers de Llacuna i Bilbao, i de pintat dels carrils, en el marc de les obres d’urbanització complementàries per implantar la secció definitiva al tram de la C-31 Llacuna-Rambla del Poblenou.

Més informació:

- Hàbitat Urbà

- Nota de premsa

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries