Les obres dels túnels viaris de Glòries començaran a finals de març

Les obres de la primera fase del túnel podrien començar a finals del mes de març del 2015, un cop siguin adjudicades pel Consell d’Administració de BIMSA.

26/01/2015

Simulació boca túnel c/Badajoz

El passat dijous 22 de gener, la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient va superar el tràmit administratiu amb l’aprovació definitiva del projecte dels túnels viaris a la plaça de les Glòries i avantprojecte de vialitat en superfície, per un import de 170.087.172,59 euros.

Es tracta d’uns túnels urbans -dos tubs independents amb circulació unidireccional- amb una longitud total de 957 metres, que recolliran el trànsit de la Gran Via, amb una IMD mitjana de 90.000 cotxes /dia. L'actuació s'executarà en dues fases: la primera, els túnels en el tram Castillejos-Badajoz i la segona, els del tram Badajoz-Rambla del Poblenou.

Els túnels seguiran la traça de Gran Via i passaran per sota dels 4 túnels existents: L1 Metro, R1 línia de Maçanet -Massanes, R3 /R4 (línies de Manresa i Puigcerdà) i la línia d'Estació de. França-Sants.

1a fase (longitud 508 m) Túnel Castillejos- Badajoz, amb boques al c/Castillejos i a meitat de l'illa Badajoz- Ciutat de Granada. Serà el tram més profund, ja que passarà per sota els túnels ferroviaris i arribant a 25 metres sota la rasant de la plaça.

 2a fase (longitud 449 m) Túnel Badajoz-Rambla del Poblenou, tram completament rectilini i amb la mateixa secció en ambdós sentits que discorrerà a una profunditat d'uns 10 m per sota de la rasant de Gran Via. Hi haurà sortides d'evacuació directes a l'exterior, distanciades a menys de 200 m.

La durada de les obres de la primera fase del túnel és de 24 mesos. I la durada de segona fase del túnel comportarà també 24 mesos d’obres.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries